2010-07-30 14:37:59• hírek • Szatmár.ro

Nem kell a vidéki állás

Szerdán és csütörtökön rendezték meg a fennmaradt, helyettesítő Szatmár megyei katedrák leosztását.

A megyeszékhelyen szerdán délelőtt a Constantin Brancusi Faipari Iskolacsoportban, csütörtökön pedig a Doamna Stanca Főgimnáziumban lévő vizsgaközpontban az idén ötösön felüli eredményt elért pedagógusok, és a 2008-2009-es versenyvizsgán hetesen felüli jegyet szerzettek leosztását rendezték meg.

A legtöbb tanár azonban elégedetlenül tért haza a leosztást követően: sokan visszautasították a felajánlott helyet, többen pedig meg sem jelentek az idén versenyvizsgázottak közül.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szóvivője, Mariana Brumboiu elmondta, hogy sok pedagógus nem kívánt vidéki helyet elfoglalni, az ingázással járó kellemetlenségek miatt, ezért maradtak üresen a katedrák. Idén egyébként, ha minden helyet el is foglalnak a vizsgázók, több mint száz poszt marad üresen. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2010/2011-es tanévre 36 címzetes tanári katedrát, valamint 642 helyettesítői tanári állást hirdetett meg - a versenyvizsgán alig ötszázan vettek részt, még kevesebben értek el ugyanakkor átmenő jegyet.


Ugyanazokból az állásokból válogathatnak legközelebb a tanárok, amit most visszautasítottak
Ugyanazokból az állásokból válogathatnak legközelebb a tanárok, amit most visszautasítottak


A leosztásokra ezúttal 179 tanár jelentkezett, közülük 24-en hiányoztak, 39-en visszautasították a felkínált állást, öt pedagógusnak pedig nem voltak megfelelő tanulmányaik a katedrák elfoglalásához.

Mivel számtalan katedra maradt üresen, augusztus 3-4-én újabb leosztásokat rendeznek meg. Nem jó hír viszont, hogy azok, akik visszautasították az elmúlt napokban a vidéki katedrákat, ugyanezekből a helyekből válogathatnak a következő leosztáskor is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: