2016-03-30 14:45:40• hírek • Kocsis Zoltán

Nem kell a támogatás, ha dolgozni is kell érte!

Csak dolgozni ne kelljen!, szólt a Bikini együttes slágere jó húsz évvel ezelőtt. A jelek szerint a kijelentés továbbra is aktuális (valószínűleg mindig is az lesz), még a szociális segélyből élők számára is.

A törvény ugyanis előírja, hogy a szociális segélyből részesedő személynek kötelezően szociális munkát kell szolgáltatnia. Amikor azonban ezt meghallják, sokan sarkon fordulnak és a támogatásból sem kérnek, festette le az összképet Adrian Balaj, a Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztályának vezetője.

Elmondása szerint „több tíz" ilyen személy volt tavaly is Szatmárnémetiben. Mivel a szociális támogatásban részesülők túlnyomó többségének semmilyen képesítése nincs, a törvény által adott keretek között leginkább szemetet kell szedniük. A helyi rendőrség kisbuszával szállítják őket a helyszínre, köpenyt kapnak a munkavégzés idejére. Sok helyen azonban sértegetik őket - ezt és magát a munkát pedig sokan méltatlannak, lealacsonyítónak találják, így inkább lemondanak a támogatásról, magyarázza Balaj.

A szakember szerint gyakori jelenség az is, hogy csak télen folyamodnak szociális támogatásért - nyáron pedig külföldön dolgoznak...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: