2009-08-28 09:13:18• hírek • Ferenczi Noémi

Nem kaptak engedélyt

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság megkezdte tanévkezdés előtt esedékes ellenőrzési akcióját a megye iskoláiban. A 335 iskolából 32 nem kapott működési engedélyt.

Az ellenőrzések során a mellékhelyiségeket, az ivóvíz minőségét, a fűtés, a világítás milyenségét ellenőrzik a Közegészségügyi Hatóság szakemberei. Sok vidéki iskola amiatt nem kapott engedélyt, mivel egyelőre nem utalták ki az épület modernizációjának befejezéséhez, illetve a minden évben esedékes javítási munkálatok elvégzéséhez szükséges pénzt.

A szakemberek 335 iskolaépületet ellenőriztek, ebből 258 kapott működési engedélyt a következő tanévre, 45 esetében folyamatban van az épület átvizsgálása, 32 iskola viszont nem kapott engedélyt. Ezeknek a tanintézményeknek meghatározott időn belül pótolniuk kell a hiányosságokat.

Az iskolákban minden tanévkezdés előtt higienizálást végeznek, ami azt jelenti, hogy újrafestik a mellékhelyiségeket, fertőtlenítik azokat, elvégzik a szükséges javítási munkálatokat. A megye 335 tanintézményéből 137-ben már elvégezték, 179-ben pedig tanévkezdésre biztosan elvégzik ezeket a munkálatokat, 19-ben pedig egyéb okok miatt nem lesz oktatás a következő tanévben.

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes szerint, addig nem büntetik meg az engedéllyel nem rendelkező tanintézményeket, ameddig nem utalják ki számukra a munkálatok elvégzéséhez szükséges összeget. Ettől függetlenül szeptember 14-től minden tanintézményben megkezdődik a tanítás.


Néhány iskola azért nem kapott engedélyt, mert nem volt pénz a munkálatok befejezésére
Néhány iskola azért nem kapott engedélyt, mert nem volt pénz a munkálatok befejezésére


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: