2011-03-28 15:21:33• hírek • Szatmar.ro

Nem jutott a döntőbe a Kölcsey

Az elmúlt hétvégén Nagyváradon rendezték az országos diákolimpia zónaközi kosárlabda-döntőjét, amelyen három megye bajnokai próbálta megszerezni az országos döntőbe jutás jogát. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium egy mérkőzésre került ettől a céltól.

A Filip Zoltán tanár úr vezette csapat az első mérkőzésen simán, 42-15 arányban győzte le a Máramaros megyét képviselő máramarosszigeti dr. Ioan Mihályi de Apsa általános iskola együttesét. Ez egyben azt jelentette, hogy a kölcseysek egy győzelemnyi távolságra kerültek az országos döntőtől.

Ezt a győzelmet pedig a házigazda Mihai Eminescu csapata ellen kellett volna megszerezniük a szatmáriaknak. A három utánpótlás-válogatott játékossal felálló váradiak azonban remekül kezdtek és az első két negyedet egyaránt megnyerték 18:5 illetve 10:6 arányban. A második félidőben aztán hiába nyerte meg mindkét játékrészt a Kölcsey (10:5 illetve 9:8 arányban), már fordítania nem sikerült és végül 41-30 kikapott.


A Kölcsey csapata egy meccsen bukta el döntőbe jutást
A Kölcsey csapata egy meccsen bukta el döntőbe jutást


„Ha küzdőképességben, harciasságban méltó ellenfél vagyunk, akkor elérhető lehetett volna a döntő. Így el kell ismerni, a jobbik csapat győzött" - jegyezte meg Filip Zoltán.

A Kölcsey eredményei:
Kölcsey-dr. Ioan Mihalyi de Apşa 42:15
Mihai Eminescu-Kölcsey 41:30
A torna végeredménye: 1. Mihai Eminescu, 2. Kölcsey Ferenc, 3. dr. Ioan Mihalyi de Apşa
A Kölcsey csapata és pontszerzői: Mezei Boldizsár 25, Tóth Roland 14, Veres Kupán Hunor 14, Sándor Balázs 11, Czepeczauer Gábor 3, Varga Előd 2, Huszár Ákos 2, Korda László 1, Muncsán Tamás, Varga Erik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: