2008-02-25 15:22:03• hírek • Szatmar.ro

Kommunisták a hamburgi parlamentben

hamburg_parlamentBekerült a hamburgi törvényhozásba a "Baloldal" nevezetű kommunista párt.
A kereszténydemokraták, szociáldemokraták és a zöldek most új társsal gyarapodtak, negyedikként ugyanis bekerült a hamburgi parlamentbe az országszerte egyre erősödő "Baloldal" nevű kommunista párt.

A tartományi jogú Hamburg városában tartott választáson a kereszténydemokraták lettek az elsők, de elveszítették abszolút többségüket és koalícióra kényszerülnek, ha kormányon akarnak maradni. A kiszemelt koalíciós partner nem más, mint a zöldek pártja. Az a politikai erő, amelyik a korábbi években országosan is a szociáldemokraták megbízható partnere volt. Ám most először tényleg előfordulhat, hogy fordulat következik be a zöldek politikájában, erre utalnak a hivatalos párt megnyilatkozások.

A Konzervatív Kereszténydemokrata Unió már beleegyezett abba, hogy a kormányzó-polgármester meghívja a helyi kormányzatba a zöldeket. A baloldaliak jól szerepeltek a tegnapi választáson, mint ahogy hetekkel korábban Hessenben, Alsó-Szászországban, valamivel még korábban Brémában is. Eszerint a radikális baloldal mostmár kétségen kívül kilépett kelet-németországi elszigeteltségéből és komoly, országos párttá alakult.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: