2019-11-29 09:06:00• hírek • Erdélysport.hu

Nem jött össze a római bravúr, kiszenvedte a győzelmet a Lazio

Két, egymással szögesen ellentétes félidőt követően a Kolozsvári CFR labdarúgó csapata 1–0-ás vereséget szenvedett Rómában a Lazio ellen az Európa Liga E csoportjának utolsó előtti fordulójában, ezzel az utolsó játéknapra halasztva a döntést a továbbjutás kérdésében.


A Lazio továbbjutási álmait csakis a győzelem tarthatta életben, a CFR-t pedig egyetlen pontocska választja el a biztos továbbjutástól – amit ha nem Rómában, akkor az utolsó fordulóban, hazai pályán a csoportelső Celtic Glasgow is megszerezhet. Dióhéjban ez volt a két csapat helyzete a találkozó előtt.
 

A rendkívül foghíjas Stadio Olimpicóban közepes iramot és színvonalat hozott az első félidő. Sokáig nem is történt semmi érdemleges a pályán, mígnem a 24. percben egy gyors, egyérintős, rövid passzos támadás végén az argentin Joaquin Correa meg szerezte a vezetést az olaszoknak (1–0).
 

A következő negyed órában csak Luis Alberto veszélyes csavarása okozott némi izgalmat. A tartalékos Lazio egyre inkább Correa és Bobby Adekanye gyorsaságára kezdett építkezni, egy ilyen támadás végén ketten egyedül vezethették a labdát Giedrius Arlauskis kapusra, ám az argentinnek nem volt szíve lepasszolni a lasztit a hollandnak, ajtó-ablak helyzetben csúnyán kapu mellé lőtt.
 

A másik oldalon a CFR szinte teljesen veszélytelen volt Silvio Proto kapujára, ám ezzel együtt is majdnem kiegyenlített, amikor a 38. percben Damjan Djokovic jó 30 méteres bombája a jobb kapufán csattant.
 

A második félidőben – akárcsak annak idején a két csapat első összecsapásán – teljesen megváltozott a játék képe. Miközben a Lazio egyre inkább a kontrákra rendezkedett be, de ígéretes ellentámadásaiból nem tudott igazán veszélyes befejezéseket kialakítani, addig az agresszívebb és bátrabb CFR sorra dolgozta ki helyzeteit. Protónak előbb csapattársa, Francesco Acerbi szerencsétlen mentési kísérlete után kellett nagyot védenie, de alaposan megdolgoztatta a belgát Alexandru Paun, majd Camora is, míg Billel Omrani előbb fejjel, majd lábbal vétette el kevéssel a célt, mint ahogy a ráadás perceiben Mike Cestor helyezett fejese is elkerülte a célt.
 

A csoport másik mérkőzésén Lewis Morgan (21.), Ryan Christie (45.) és Michael Johnston (74.) góljaival a Celtic Glasgow már 3–0-ra vezetett a Rennes ellen, amikor Adrien Hunou (89.) szépített és beállította a 3–1-es végeredményt.

Ezzel eldőlt, hogy az E csoportot a skótok nyerik, akik 13 ponttal állnak az élen. A CFR-nek 9, a Laziónak 6, a Rennes-nek pedig 1 pontja van. Amennyiben az utolsó fordulóban a kolozsváriak pontot szereznek hazai pályán a Celtic ellen, biztosan továbbjutottak. A Laziónak akkor marad esélye a továbblépésre, ha nyer Franciaországban, a CFR pedig kikap a skótoktól.

 

További erdélyi sporthírekért látogasson el az Erdélysport.hu oldalára!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: