2010-07-23 08:58:12• hírek • Szatmár.ro

Nem jönnek a roncstraktorok

Eddig egyetlen régi traktort se adtak le a REMAT-nál a megyéből.

Hivatalosan március végén, a valóságban alig néhány hete indult be a roncsautóprogram mintájára szervezett roncstraktor-program, amelynek lényege, hogy egy, tíz évnél idősebb mezőgazdasági gép leadása esetén 17 000 lejt számítanak be az új traktor árába. Szatmár megyéből eddig senki nem érdeklődött ezen lehetőség iránt - állítja Bucuresteanu Dorin, a használt gépek átvételére kijelölt REMAT megyei igazgatója.

- A gépkocsikkal ellentétben a traktorok esetében az az első lépés, hogy az igénylő bemegy egy gépforgalmazó céghez, és bizonylatot szerez arról, hogy gépet akar vásárolni. Ezzen papír kíséretében adja le a még működőképes, régi gépet, amelyért cserébe egy értékjegyet kap.Ugyanőgy leadhatók a külföldi márkájú traktorok, és vásárolni sem csak román gépet lehet ezzel a támogatással - fejtette ki az intézményvezető.

Szatmár megyében összesen 4450 traktort tartanak nyilván, amely mennyiségnek a 75 százalékát régi, román gépek teszik ki. Az érdektelenség legfontosabb oka az, hogy a 17 000 lejes kedvezmény csekélység, hiszen egy új, külföldi traktor ára 90 000 eurónál kezdődik. Más kérdés, hogy a régi, román gépek javítását házilag is meg lehet oldani, miközben a modernekhez csak szervízekben lehet hozzápiszkálni. A program november 22-éig tart.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: