2009-02-27 19:25:54• hírek • Szatmar.ro

Nem jogsértő a légiós-korlátozás

Összeegyeztethető a FIFA 6+5-ös szabálya az EU jogrendszerével.

Nem ütközik az Európai Unió jogrendszerébe a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azon szabálytervezete, mely korlátozná a pályára lépő idegenlégiósok számát, jelentette be egy jogászokból álló szakértői csoport.

A.FIFA már jó ideje nem nézi jól szemmel, hogy az európai nagy csapatok kerete tele van idegenlégiósokkal, „hazai" futballistát már alig találni a pályán. Ezt korlátozandó dolgozta ki a 6+5-ös szabályt, ám ezt nem tudta életbe léptetni, mert az Európai Unió szerint ez összeegyeztethetetlen a szabad munkaerőpiac elvével.

Ezért kért fel a FIFA egy független szakértői csoportot, az Európai Ügyek Intézetét (INEA), hogy vizsgálják meg a helyzetet. Nos, az INEA csütörtökön, egy Brüsszelben megtartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a FIFA terve nem ütközik az EU előírásaival amennyiben a labdarúgó szövetség egyértelműen kiköti, hogy egy csapatban egyszerre minimum hat olyan játékosnak kell pályára lépnie, amelyik jogilag szerepelhetne a klubnak otthont adó ország válogatottjában.

Az új szabállyal ez a felállás nem jöhetett volna létre: három olasz az Interben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: