2013-12-29 18:05:52• hírek • Szatmár.ro

Nem jó vicc égő petárdát dugni a haver nadrágjába

A fiatalok nem veszik komolyan, hogy a petárda tiltott játékszernek számít - volt olyan, akinél ezer darabot találtak a rendőrök, egy piaci árus pedig 8 ezer petárdán próbált túladni. Egy humoros fiatalember az égő petárdát haverja nadrágjába dugta - szerencsére az észrevette, bár így a kezében robbant a veszélyes játékszer.

Törvényileg tiltott játékszer a petárda, ám ennek ellenére sokan próbálnak meg kereskedni vele, illetve durrogtatnak poénból. A rendőrök szilveszterhez közeledve egyre komolyabb ellenőrzéseket tartanak, sokan le is buknak kereskedelem vagy használat miatt.

Szamosborhid településen a rendőrség fegyverekkel és robbanószerekkel foglalkozó osztályának munkatársai leleplezték a 22 éves Ioan O.-t, akinek otthonában 440 darab petárdát találtak, de lebukott a mindössze 12 éves L. C.-is, aki nagyapja lippói házában tartott hatvan petárdát. A 26 éves Daniel O. otthonában 127 darab petárdát találtak a rendőrök.

A nagykárolyi rendőrök Domahidán 1380 darab petárdát találtak a 17 éves I. S.-nél, aki valószínűleg kereskedni akar ezekkel. De nem ő volt a legnagyobb fogás a hétvégén. A 40 éves G. Vilmos a szatmárnémeti Nagypiacon árult pirotechnikai eszközöket - nála 8 ezer darab petárdát találtak a rendörök.

Szamosborhidon egyébként egy kellemetlen kimenetelű baleset is történt, amelyik szintén petárdázással kapcsolatos. A 26 éves Catalin I. az utcán ment barátaival olyan 22 óra körül, amikor viccből egy égő petárdát dugott ismerőse, Liviu S. nadrágjának hátsó zsebébe. A fiatalembernek sikerült kikapnia a robbanószert a zsebből, de az a kezében durrant el - a bal kezén nyílt sebet okozva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: