2019-01-03 07:50:41• hírek • Bede Emőke

Nem játék a petárda: két gyerek és egy nő is sérüléssel kezdte az új évet

A petárdák és a kisebb tűzijátékok még mindig szerves részét képezik az újévi ünneplésnek, csakúgy mint a töméntelen mennyiségű étel és ital rövid időn belül történő elfogyasztása. Az emelkedett ünnepi hangulatban pedig az ember könnyen megfeledkezik arról, hogy ezek akár komoly veszélyt is jelenthetnek az egészségre.

Ennek jegyében igencsak nagy volt a forgalom az év első két napján a szatmári kórház sürgősségi osztályán. Mint arról Constantin Demian, az intézmény szóvivője beszámolt, január 1-től 2-a délig 232 személy jelentkezett ellátásra, legtöbben érthető módon emésztési bántalmakkal, de voltak, akiknél légzési nehézség vagy szív- és érrendszeri probléma alakult ki.
 

Ugyanakkor a hivatalos tájékoztatásból az is kiderült, hogy december 31-én három olyan pácienst is el kellett látni a kórházban, akik petárdabaleset áldozataivá váltak. Az első beteg, kit a robbanó rudacska a bal szemhéja környékén sebzett meg, egy 26 éves nő volt. Az őt ellátó személyzet a felszíni égést kezelte, majd egy szemészorvossal történő konzultáció után a páciens távozhatott, beutalására nem volt szükség.
 

Két gyermek azonban nem úszta meg ennyivel, az ő sérüléseik sokkal komolyabbak voltak. A 15 és a 11 (!) éves fiú is a kezén szerzett súlyos sérülést azt követően, hogy a petárdát nem sikerült időben eldobni. Előbbinek középső ujja, utóbbinak a hüvelykujja tört el, illetve roncsolódtak a lágy részek is. Mindkét pácienst beutalták a plasztikai sebészetre, ahol először kitisztították, majd összevarrták a sebeket. A fiúkat végül január másodikán engedték haza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: