2020-03-30 14:10:35• hírek • Szatmár.ro

Nem jár a szülőknek szabadnap a vakáció alatt

A húsvéti vakáció alatt vissza kell térniük dolgozni a szülőknek, akik gyermekfelügyeleti szabadságot vettek ki.

 

A 19/2020 -as törvény kimondja, hogy azok a szülők, akiknek 12 évnél kisebb a gyermekük, fizetett szabadnapokat igényelhetnek abban az esetben, ha az iskolák valamilyen rendkívüli intézkedés miatt zárva vannak, és nincs módjuk másképp megoldani a gyermek felügyeletét. Egy családban egy személy igényelheti a szabadságot, amennyiben a munkahely  vagy a munka jellege nem teszi lehetővé az otthoni munkát. Ez esetben az igénylő jogosult a fizetése 75 százalékára. Azonban, úgy tűnik, a közelgő vakációra ez nem érvényes.

 

A rendelet ugyanis kimondja, hogy ez arra az időszakra érvényes, amikor az iskolák, valamilyen rendkívüli intézkedés miatt zárva tartanak. Ez azt jelenti, hogy a vakációs időszakban nem járnak a szabadnapok.

 

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter ugyanakkor elmondta, nem zárják ki annak lehetőségét, hogy valamilyen javaslattal jöjjenek a rendeletet illetően.  Azonban a jelenlegi állás szerint még úgy fest, hogy akárcsak egy átlagos időszakban, a szülőknek megoldást kell találniuk a gyerekek felügyeletére a vakációs időszakban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: