2010-11-01 14:46:43• hírek • Szatmar.ro

Nem ijesztettek, büntettek!

A hétvégi bulik miatt több kocsmatulajdonos is pénzbírságot kapott a közösségi rendőrség ellenőrzése során. A rendfenntartók szigorúan utánanéznek, hogy a szórakozóhelyek betartják-e a kifüggesztett nyitásrendet.

Bár a hétvégéket szeretni szokták a szórakozóhelyek tulajdonosai, mégis vannak tényezők, amelyek beárnyékolják a nagyobb bevételben reménykedők napjait. Egy ideje a közösségi rendőrség a megszokottnál nagyobb figyelemmel követi a kocsmákat és klubokat.

Az október 29-e és november 1. közötti akció során a bár, kávézó, és diszkó profilú egységeket ellenőriztek, és három esetben megállapították, hogy nem tartották be a kifüggesztett órarendet, és a bejelentettől tovább tartottak nyitva. Ezeket pénzbírságban részesítettek, összesen 4500 lejt kell kifizetniük a tulajdonosoknak. Ezúttal a Callas, a Big Ben, valamint a Shadows kocsma lett a rendfenntartók áldozata. A hétvégén pezsgett az éjszakai élet Szatmárnémetiben, hiszen a legtöbb szórakozóhelyen Halloween bulit tartottak, sok esetben a jó hangulat miatt nem lehetett bezárni a helyet, hiszen a résztvevők nem akartak hazamenni.

A polgármesteri hivatalhoz tartozó közösségi rendőrség azóta kezdett komolyabban ellenőrizni, amióta több lakossági bejelentés is érkezett csendháborítás miatt bizonyos szórakozóhelyek ellen. Éppen ezért érdemes odafigyelniük a tulajdonosoknak az engedélyezett órarend betartására, hiszen a hétvégi bevétel könnyen a város kasszájában köthet ki. A nyitvatartási rend be nem tartása, vagy az engedély nélkül működés esetében a 284/2008-as helyi tanácshatározat értelmében ugyanis 1.000 lejtől 2.500 lejig terjed a büntetés.

Az órarendet jól látható helyre kell kifüggeszteni, emellett pedig szerepelnie kell a hely képviselőjének a nevének és telefonszáma is. Amennyiben az ellenőrzés során nem hajlandóak bemutatni a kért iratokat, 500 lejtől 1000 lejes bírsággal sújtják a tulajdonost.


Halloweenkor sem kíméltek a rendőrök
Halloweenkor sem kíméltek a rendőrök


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: