2013-04-10 14:04:33• hírek • MTI

Nem hibázhat a Juventus, Messi nélkül a Barca

Est kimaradója, Lionel Messi! De vajon tényleg fog-e hiányozni a Barcelonának?
Est kimaradója, Lionel Messi! De vajon tényleg fog-e hiányozni a Barcelonának?

A Juventusnak szinte tökéletes játékra lesz szüksége ahhoz, hogy szerdán ledolgozza kétgólos hátrányát a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcának visszavágóján a vendég Bayern Münchennel szemben.

Antonio Conte tanítványai a múlt kedden rendezett első találkozón úgy kaptak ki 2-0-ra a bajor sztárcsapat vendégeként, hogy jóformán momentumuk sem volt a mérkőzésen, rengeteg hibával játszottak, s ezeket a müncheniek könyörtelenül ki is használták.

A Bayern szombaton, hat fordulóval a zárás előtt már megnyerte a Bundesliga 2012/13-as szezonját, ezzel ráadásul rekordot döntött, ilyen korán ugyanis még egyetlen gárdának sem sikerült elhódítania a „salátástálat" a német bajnokság történetében. A müncheni csapat ugyanakkor ezúttal kihagyta a bajnoki diadal tradicionális megünneplését, s elkezdett készülni a szerdai összecsapásra, amelyet abban a stadionban vív meg, amelyben a 2011-es átadás óta külföldi gárda még nem tudta legyőzni a Juvét.

"Elértük a legfőbb célunkat, de ha szeretnénk megkoronázni az ebben az idényben nyújtott teljesítményünket, akkor továbbra is koncentráltan kell futballoznunk" - fogalmazott Uli Hoeness, a Bayern elnöke, aki hozzátette, élniük kell az eséllyel, és be kell jutniuk a BL elődöntőjébe.

Az előző szezonban veretlenül bajnok, most is listavezető Juventus játékosait megviselte a múlt heti müncheni vereség, de nem elsősorban annak mértéke, hanem a bajorok mezőnyfölénye. "Nem az a csapat vagyunk, amely olyan rosszul futballozott Münchenben" - nyilatkozta Giorgio Chiellini, a tornióiak védője. "Annál sokkal jobban tudunk játszani, s alig várjuk, hogy megfordíthassuk a párharc alakulását."

A szerdai találkozón a hazaiaktól hiányozni fog a chilei Arturo Vidal, akit az előző meccsen kapott sárga lapja miatt eltiltottak. A Bayern ugyanakkor nem számíthat az első összecsapáson súlyos sérülést szenvedett irányítójára, Toni Kroosra, akit vélhetően Thomas Müller pótol majd.

A másik szerdai párharcban az FC Barcelona legjobbja, a legutóbbi négy Aranylabda-szavazáson diadalmaskodott Lionel Messi nélkül fogadja a Paris Saint-Germain együttesét. A négyszeres BL-győztes katalán gárda sorozatban hatodik alkalommal juthat az elődöntőbe, s erre minden esélye megvan, ugyanis legutóbbi húsz hazai mérkőzésén nem szenvedett vereséget. Utoljára 2009. október 20-án a Rubin Kazany győzött a Camp Nou Stadionban.

A Barca a legutóbbi hat hazai negyeddöntős összecsapását megnyerte, ezeken a mérkőzéseken pedig 19 alkalommal volt eredményes. Ebben a szakaszban utoljára tíz évvel ezelőtt szenvedett vereséget saját közönsége előtt a katalán sztárcsapat, akkor a Juventus Marcelo Zalayeta hosszabbításban szerzett góljával diadalmaskodott és harcolta ki a továbbjutást.

Érdekesség, hogy az európai kupákban a Barcelona eddig hét olyan párharcot vívott meg, melynek első mérkőzésén 2-2-es döntetlent ért el idegenben és mindegyik esetben továbbjutott. Története során 23 alkalommal kezdett idegenbeli döntetlennel, és csak öt alkalommal búcsúzott az adott sorozattól.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Juventus -Bayern München 21.45 (0-2) DigiSport1.hu, DigiSport1.ro, DolceSport1
A várható kezdőcsapatok:
Juventus: Buffon - Barzagli, Chiellini, Bonucci - Isla, Pirlo, Pogba, Marchisio, Asamoah - Vucinic, Giovinco
Bayern München: Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Schweinsteiger, Martinez - Müller, Robben, Ribéry - Mandzukic

FC Barcelona - Paris Saint-Germain 21.45 (2-2) DigiSport2.hu, DigiSport2.ro, DolceSport2
A várható kezdőcsapatok:
FC Barcelona: Valdes - Daniel Alves, Piqué, Bartra, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Sanchez, Fabregás, Villa
Paris Saint-Germain: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Lucas, Beckham, Verratti, Pastore - Ibrahimovic, Lavezzi

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: