2019-06-11 08:13:44• hírek • Közlemény

Nem hétköznapi SELFIE kutatás a G. E. Palade Élelmiszeripari Líceumban

A 2018-2019–es tanév folyamán a  G. E. Palade Élelmiszeripari Líceum részt vett a második kisérleti projektben, melyet az európai országokban szerveztek az ec.europa.eu/ honlapon.

A SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Education Technologies) az Innovativ oktatási eszközök felhasználása a hatékony tanulás érdekében - egy olyan program, mely segíti az iskolákat a digitális technológiák bevonásával, a tanitás, a tanulás és az értékelés folyamatában. Ezáltal nyomon lehet követni a hatékonyságot, rámutat a hiányosságokra és a fontossági sorrendre.

 

A SELFIE összegzi a diákok és a pedagógusok véleményét a digitális technológia intézményen belüli használatát illetően egy kérdőiv segitségével, melynek értékelése 1 és 5 közötti pontszám. A kérdőív rákérdez a következőkre: infrastruktúra, a pedagógusok szakmai képzettsége, vezetőség, valamint a diákok digitális képességei. A kérdőiv kitöltése kb. 30 percet vesz igénybe, minden célcsoportnak (diák, pedagógus) megfelelő kérdésekkel. Az eredmények minden esetben bizalmasak és csak a tanintézmény beleegyezésével hozhatóak nyilvánosságra.

 

A SELFIE előnyei: az egész iskolai közösséget bevonja a tanintézményben zajló tevékenységeket illetően

  • Bármely oktatási intézményben használható

  • Személyreszabott

  • Lehetőséget ad a résztvevőknek, hogy olyan kérdésekre válaszoljanak, melyek a státuszuknak megfelelő (diák, pedagógus)

  • Ingyenes, az adott válaszok névtelenek és titkosak

  • Bármilyen elektronikai felületről elérhető – telefon, táblagép, laptop, stb.

  • A kérdőív kitöltése után a résztvevő tanintézmény kap egy személyre szabott kiértékelést, mely az adott intézmény erényeire, valamint hiányosságaira mutat rá. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: