2019-03-26 11:24:06• hírek • Bede Emőke

Nem hátrálnak meg az Electrolux munkatársai: már negyedik hete tart a sztrájk

Még mindig nem sikerült megállapodásra jutnia a háztartásigép-gyár munkaközösségének a vezetőséggel, kedd reggel is több százan gyülekeztek az Electrolux kapuja előtt, hogy elégedetlenségüknek adjanak hangot.

Amint arról már többször is beszámoltunk, az alkalmazottak a megbecsülés és a megfelelő munkakörülmények biztosítása mellett szeretnének kiharcolni egy nettó 300 lejes béremelést, a cég vezetősége viszont csak az 5 százalékos emelésbe menne bele. Emellett kilátásba helyeztek egy 150 lejes bónusz juttatást is, ám ennek megszerzéséhez a munkásoknak nem szabad hiányozniuk egyetlen napot sem. Konstruktív párbeszéd a két fél között azóta sem épült ki, az elmúlt négy hét munkanapjait pedig az Electrolux evidens módon nem fizeti. Úgy tudni, többen a véradás lehetőségét kihasználva pótolják a sztrájk miatt kieső fizetést, ugyanis a jelenlegi törvénykezések értelmében a véradók hét ételjegyet és egy szabadnapot is kapnak "adományukért" cserébe. 


A sztrájk 17. napján ismét több mint 400-an vonultak a kapuk elé. Amint az elmúlt négy hét minden munkanapján és a március 21-én szervezett felvonuláson is, úgy kedden reggel is hallani lehetett az „unitate”, illetve a „nu cedam” jelszavak skandálását és a sípok, vuvuzelák hangját. A feszült hangulatú tömeghez a szakszervezetői képviselők hangosbemondó segítségével szóltak. Mint azt Sorin Faur elmondta, továbbra is nyitottak a párbeszédre, viszont követeléseikből nem adnak alább, s a munkabeszüntetést is egészen addig folytatják, míg közös nevezőre nem sikerül jutni a vezetőséggel. Faur kitartásra biztatta a jelenlevőket, kihangsúlyozta: csak így érhetik el céljaikat, s ha most meghátrálnak, feleslegessé válik minden eddigi lépésük. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: