2010-09-12 08:55:56• hírek • Szatmár.ro

Avasújváros: feloszlik a tanács?

Elkezdődtek a politikai harcok Avasújvárosban is: kudarcba fulladt a szombati tanácsülés.

Az RMDSZ és az MPP helyi döntéshozói (Büte Pál, Büte János, Ludróczki Sándor, Nagy Gusztáv, Pajzos Attila, Hajdú Géza) azzal a céllal hívtak össze rendkívüli tanácsülést szombat reggel, hogy megválasszák a felfüggesztett Toma Betea polgármester helyett a községvezetői teendőket ellátó új alpolgármestert. Ehhez 8 tanácsos jelenléte kellett, a magyarok mellett a PNL-s Balaş Ioan is rendezni szeretné az avasújvárosi állapotokat.

A gond azzal a PD-L-s Bobuţ Luciannal volt, aki eddig az RMDSZ-es tanácsosokkal volt helyi koalícióban. Azt követően, hogy csütörtökön még azt ígérte: támogatja a kezdeményezést, pénteken már arról beszélt, hogy ő maga szeretné megkaparintani az alpolgármesteri széket. Bobuţ szombat reggel sem állt el szándékától, kijelentette, hogy a rózsapallagiaknak kijár a község vezetésének joga, hogy a PD-L megerősödjön az előrehozott választásokig.

Két és fél órán keresztül hiába győzködték a többiek a  rózsapallagit, így Avasújváros élén továbbra sincsenek vezetők: mint köztudott, a volt polgármester Ráksa ideiglenes elöljárója vasárnap estig (a választás végéig), Toma Beteát felfüggesztették, több PSD-s tanácsos pedig lemondott.

Az RMDSZ-es döntéshozók szerint a helyi lakosokkal nem tehetik meg azt, hogy ráksai „uralom" után most egy rózsapallaginak adják oda a község vezetésének a lehetőségét. A napokban újabb rendkívüli ülést hívnak össze, hiszen ha ebben a hónapban nem lesz tanácsülés, felsoszlik a testület. Honlapunk úgy tudja, a megyei PDL-vezetés áll a rózsapalalgi Bobuţ hirtelen véleményváltoztatása és makacssága mögött.


Avasújváros: nem sikerült rendezni az ügyeket
Avasújváros: nem sikerült rendezni az ügyeket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: