2009-03-10 12:09:23• hírek • Parajdi Andrea

Nem halad az Atrium Center beruházása

A három tervben lévő bevásárlóközpont közül, mindössze két beruházó mutat érdeklődést a helyi befektetések iránt. A Corvinilor utcára tervezett Atrium Center befektetői hónapok óta nem hallatnak magukról.

Ahogyan már többször jeleztük, három bevásárlóközpont építése van folyamatban Szatmárnémetiben. Valójában még csak a Lucian Blaga sugárút végén mutatkozik némi jele annak, hogy egy kereskedelmi komplexum létesítésén dolgoznak. A munkálatokat tavaly szeptemberben kezdték el, azonban a gazdasági helyzet miatt pár hónapra leálltak az építéssel. Ilyés Gyula polgármester múlt héten folytatott tárgyalásokat a beruházóval, akik közölték, március közepén ismét hozzálátnak a Carrefour és az Armonia Pláza kiépítéséhez.

A Golescu híd lábához tervezett Real Magnum bevásárlóközpont megvalósítása is előrelépést mutat, hiszen a városi tanács februári ülésén jóváhagyták a komplexum városrendezési tervét, amellyel már lehetővé válik az építkezési engedély beszerzése is.

A Corvinilor utcai Atrium Center beruházói „mintha ködbe vesztek volna" -Ilyés Gyula polgármester hónapok óta nem hallott hírt a befektetőkről. -Arra tudunk gondolni, hogy a nehéz pénzügyi helyzet miatt szorulhatott háttérbe a beruházás kivitelezése. Egyszerűen semmi jele nincsen annak, hogy érdekli-e még őket ez a befektetés - mondja a polgármester. A beruházó egyébként rendelkezik egy 2007 végén elfogadott városrendezési tervvel, valamint beszerezte a területen lévő egykori bútorgyár bontási engedélyét is.

-Az engedélyek beszerzését követően hozzá is láttak a bontáshoz, azonban azt sem fejezték be teljes egészében. Hónapok óta egyszerűen semmi fejlesztés nem történik a területén. Csak bízni tudunk abban, hogy nem állnak le  véglegesen a beruházással - magyarázza a polgármester.

A Corvinilor utcai Atrium Center beruházása hónapok óta stagnál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: