2014-03-25 16:08:39• hírek • Szatmár.ro

Nem hagyta magát lefizetni az avasfelsőfalui határrendész

Tőrbe csalták és ekkor fogták el a megvesztegetésre készülő cigarettacsempészt.

A Szatmár Megyei Korrupcióellenes Szolgálat és a Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő Ügyészség emberei közösen leplezték le a 35 éves, B. B. I. monogrammú aradi illetőségű férfit, aki 300 euróval akart lefizetni egy határrendészt. A pénz ellenében a hatóság emberének segítenie kellett volna, hogy az Avasfelsőfaluban elkobozott, cigarettacsempészéshez használt személygépkocsiját visszakapja az aradi férfi, aki március 22-én bukott le közel 4 ezer doboz csempészcigarettával az autóban.

Szombaton ugyanis az avasfelsőfalui határrendészeknek gyanús volt a gépjármű, ezért megállították, majd a határrendészet székhelyén alaposan átvizsgálták – akkor került elő a különböző rejtett zugokból a nagy mennyiségű, ukrán zárjegyes dohányárú.

B. B. I. előbb azzal kereste meg az Avasfelsőfalui Határrendészet helyettes vezetőjét, hogy 1500 lejt ad neki, ha nem indítanak eljárást ellene – a tiszt természetesen elutasította az ajánlatot. A csempész az őt lebuktató határrendészt is felkereste: neki 300 eurót ajánlott, hogy az járjon közben az ügyön dolgozó ügyésznél, hogy visszakaphassa az autóját.

A határrendészek megszervezték a pénz átadását, hogy ekkor lebuktathassák B. B. I.-t. Ez sikerült is, így a férfinak nem csak csempészet, hanem vesztegetési kísérlet miatt is a törvény előtt kell felelnie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: