2010-01-16 14:12:10• hírek • MTI

Nem fújták le a díjátadót

Ricky Gervais
Ricky Gervais

A hivatal című tévésorozat brit sztárja, Ricky Gervais személyében évek óta először lesz házigazdája az Arany Glóbusz (Golden Globe) díjátadó gálának amelyre idén szomorú árnyékot vet a keddi haiti természeti katasztrófa. A szervezők a műsor lefújása helyett adománnyal segítenek a rászorulókon.

Gervais elárulta, hogy nem sokat készült a műsorra, nem leírt forgatókönyvből dolgozik majd. "Abszolút nyugodt vagyok, mivel nálam alacsonyan van a léc. Nem izgulok, mert úgysem hívnak majd újból" - viccelődött az újságírókkal Los Angeles-i sajtóértekezletén.

"Csupa sztár lesz egy rakáson a Beverly Hilton dísztermében. Ami nem azt jelenti, hogy nem kapják meg a magukét, holott titokban csodálom őket" - közölte Gervais jelezve, hogy elsősorban a nála "fiatalabbakra, soványabbakra, gazdagabbakra és vonzóbbakra" utazik majd.

A hollywoodi külföldi újságírókat tömörítő Hollywood Foreign Press Association (HFPA) díjkiosztó ünnepségének hangulatát nyilván befolyásolja majd a kedden Haitin történt, több mint százezer halálos áldozatot követelő és óriási károkat okozó, nagy erejű földrengés.

Phil Berk, az újságíró-szervezet elnöke elmondta, hogy a katasztrófa miatt nem változtatnak a műsor tervezett menetén vagy külsőségein. "Az Arany Glóbusz-díjátadó lefújása senkin sem segítene Haitin" - hangsúlyozta. Ezért az NBC által élőben közvetített műsor során inkább elhangzik majd a közleményük arról, hogy a HFPA 100 ezer dolláros adománnyal támogatja Wyclef Jean énekes Yele Haiti elnevezésű segélyalapját. Berk szerint ez a gesztus példaértékű lehet mások számára is.

A 85 tagú újságíró-szövetség vasárnap 67. alkalommal osztja ki díjait. A 25 mozis és tévés kategória jelöltjeit december közepén hozták nyilvánosságra. A legtöbb, hat jelölést George Clooney Egek ura című drámája kapta, a Kilenc című musical öt, Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című filmje pedig négy kategóriában is nyerhet.

A legjobb dráma Arany Glóbuszát James Cameron Avatar című sci-fije, a Precious című harlemi tinidráma, A bombák földjén című iraki háborús film, az Egek Ura vagy a Becstelen Brigantyk kaphatja.

Az Avatarért a legjobb rendező díjára jelölt James Cameron ebben a kategóriában volt feleségével, Kathryn Bigelow-val (A bombák földjén), Clint Eastwooddal (Invictus), Quentin Tarantinóval (Becstelen Brigantyk) és Jason Reitmannal (Egek ura) versenyez.

A Federico Fellini 8 és 1/2 című klasszikusa nyomán született Kilenc a legjobb musical-, illetve vígjáték kategóriában küzd a díjért a (500) Days of Summer című románccal, a Másnaposokkal és Meryl Streep két vidám produkciójával, a Julie and Julia - Két nő egy recept, valamint az Egyszerűen bonyolult című filmekkel.

A legjobb külföldi film díjára a Baaria című olasz, a Megtört ölelések című spanyol, a La nana című chilei, A próféta című francia és A fehér szalag című német filmet jelölték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: