2020-05-24 17:38:34• hírek • Hotnews.ro / Szatmár.ro

Nem fog sor kerülni a gyerekpénz megduplázására, Ludovic Orban szerint

Azok számára, akik még reménykedtek abban, hogy életbe fog lépni a gyermekpénz megduplázására vonakozó, a parlament által elfogadott törvény, Ludovic Orban kijózanító választ adott. A miniszterelnök szerint a gyermeknevelési támogatás megduplázása egy populista parlamenti döntés volt, amely nem fenntartható és nincs meg a megfelelő pénzügyi alapja.

 

Az intézkedés Orban szerint 7,3 milliárdot jelent a költségvetés számára, amelyet a kormány nem tud előteremteni, idézi a miniszterelnököt a Hotnews.ro hírportál. Mint ismert, a parlament 2019. decemberében hozott döntést a gyermeknevelési pótlék megduplázásáról, és bár a döntést ugyan kihirdette Klaus Iohannis államelnök, az életbeléptetést a helyhatósági választások (és a tervezett előrehozott parlamenti választások) utánra, augusztusra halasztották, így januártól a gyermeknevelési pótlék mindössze 5,7 lejjel emelkedett.  

 

Ludovic Orban szombat esti nyilatkozata azonban világossá tette, a kormány már nem tervez a gyermeknevelési támogatás duplázásával. Mint mondta, a kormány megpróbálja majd megemelni valamennyivel a támogatás összegét, de ez a költségvetés helyzetétől függ. 

 

Hasonló módon, a nyugdíjemelést is bizonytalanság övezi. A szeptember 1-től esedékes, 40 %-os nyugdíjemeléssel kapcsolatban Orban elmondta, emelni tervezik a nyugdíjakat, de hogy mennyivel, az egyelőre bizonytalan, a költségvetés helyzetétől függ. 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: