2009-09-07 15:24:50• hírek • Parajdi Andrea

Nem fog késni a reggeli

Még körülbelül húsz település nem kötött szerződést Szatmár megyében az óvodásoknak és az általános iskolásoknak járó tej és kifli szállítására. Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke úgy véli: iskolakezdésre mindenhol biztosítva lesz a friss tízórai.

Ahogyan az ismert, ebben a tanévben nem a Szatmár Megyei Tanács szervezi meg az I-VIII osztályosoknak és az óvodásoknak járó tej és kifli kiszállításának közbeszerzési eljárását, ugyanis ez az alkalmazott módszer a tavalyi évben nem a várt eredményt hozta. Mivel a megyében a 2008/2009-es tanévben egyetlen egy szállító cég végezte a reggeli kiosztását, sok településen száraz kiflit kaptak a gyerekek, ugyanis a vállalat nem tudott mindenhová időben megérkezni.

-A tavalyi negatív visszajelzések miatt döntöttünk úgy, hogy decentralizáljuk a tej és kifli programot, vagyis az egyes önkormányzatokra bízzuk, hogy helyben megszervezzék a reggeli kiszállítását. Jelenleg ezt az egyetlen módszert láttuk a megoldásnak arra, hogy minden gyerek friss kiflit és tejet kaphasson reggelire - tájékoztat a tanácselnök.

Csehi mint mondja Szatmár megyében, a tavalyi évhez hasonlóan idén is időben elkezdődik a tej és kifli szállítása. -Természetesen folyamatosan nyomon követjük, hogy melyik település, hogy halad a szerződéskötésekkel. Már több mint negyven önkormányzat leszerződött, s a fennmaradó körülbelül húsz település pedig ezen a héten, illetve a jövő hét elején eleget tesz ennek a kötelezettséégnek - vázolja a tanácselnök.

A tej és kifli program 2008/2009-ben a Szatmár megyei gyerekek számára 7,61 millió lejbe került, idén több mint 9 millió lejre számítanak.


Több mint negyven település már leszerződött a tej és kifli szállítására.
Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke úgy véli: iskolakezdésre mindenhol biztosítva lesz a friss tízórai


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: