2010-06-09 17:40:42• hírek • Balog Anita

Nem fizetnek a vízért

A Polgármesteri Hivatal fizetésre akarja bírni az Ostrovului utcában lakókat.

Az elmúlt hét folyamán fosztották meg a vízszolgáltatástól az Ostrovului utca Cd2-es tömbházában lakókat. Az egykori Unio-s munkásszáló épületében lakók 2005 óta nem fizetnek a vezetékes vízért. Miután megszüntették a szolgáltatást, a Polgármesteri Hivatal egy csapon ingyen adta nekik a vizet az alapvető tisztálkodás lehetőségének biztosítására. Az ott lakók közül néhányan azonban visszaéltek a helyzettel, volt aki autót mosott az ivóvízzel.

Most újra kapnak vizet a lakók - mondta el sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor alpolgármester, aki szerint ez az állapot nem tartható a továbbiakban. Elmondása szerint a 99 lakás szinte mindegyikében van tévé, az áramért rendszeresen fizetnek, csak azt nem tartják fontosnak, hogy vizet kapjanak.

Szerinte a megoldás az lesz, hogy a tömbházban lakók közül csak az kap majd vizet, aki hajlandó érte fizetni. Ezt egy speciális, elektronikus kártyával működő vízórával érnék el, amely, akárcsak egy telefonkártya, tartalmazna egy összeget, melynek értékében kapna a lakó vizet. A kártya feltölthető lenne, így csak azok jutnak ivóvízhez, aki fizet - ez a lakók 30-40 százalékát jelenti.


A hírhedt Ostrovului utca
A hírhedt Ostrovului utca


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: