2011-09-08 16:47:18• hírek • MTi, autopult.hu

Nem fizetett a román szabálysértő, visszatartották az autóját

Visszatartották egy gyorshajtó román autós járművét csütörtökön a Csongrád megyei rendőrök, mert a férfi nem tudta kifizetni a helyszínen kiszabott közigazgatási bírságot - tájékoztatta a főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, a megengedett 90 helyett 130 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott egy román autós Kiszombor külterületén csütörtökön, a rendőrök bemérték, s 45 ezer forintos közigazgatási bírságot szabtak ki rá. A román állampolgár nem tudta kifizetni a büntetést, ezért forgalmi engedélyét visszatartják, gépkocsija várakozási helyéül pedig a Makói Rendőrkapitányság udvarát jelölték ki. A százados közölte, a közlekedésbiztonsági akció során összesen hét külföldi gyorshajtót mértek be, közülük hat sofőr kifizette a bírságot.

Szenti Szabolcs emlékeztetett rá, a jogszabály 2011. július 1-jétől teszi lehetővé a külföldi autósok járművének visszatartását.

Az akkor életbeléptetett közlekedési szabályok kimondják: amennyiben a gyorshajtás, biztonsági öv használatának elmulasztása, ittas vezetés, tilos jelzésen való áthaladás miatt megállított autós nem rendelkezik bejelentett magyarországi lakcímmel és érvényes adószámmal, adóazonosító jellel, autóját a rendőrség visszatarthatja. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik valamilyen korábbi bírságolásból kifolyólag nem rendezett tartozást halmoztak fel. A visszatartás a gyakorlatban azt jelenti, hogy az intézkedő tiszt elveszi a jármű forgalmi engedélyét, az autót pedig az országszerte kijelölt várakozóhelyek egyikére szállítják, a jármű őrzésének megoldása azonban a tulajdonos feladata. Ettől a módosítástól azt reméli a rendőrség, hogy visszaszorulnak a külföldiek által elkövetett közlekedési kihágások - írja az Autopult.hu portál.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: