2009-02-23 16:27:58• hírek • MTI

Geoana: nem az autonómia a probléma

A romániai Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Mircea Geoana szerint a területi autonómia témája hamis, Románia valós gondját a gazdasági válság jelenti, amely a lakosság egészére, románokra és magyarokra egyaránt kihat - olvasható kolozsvári Szabadság című napilap beszámolójában.

 

A politikus, aki egyben a bukaresti szenátus elnöke is, egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy jelenleg nem a területi autonómia kérdése jelenti a problémát Erdélyben. "A valódi gondot az jelenti, hogy a gazdasági válság munkahelyeket szüntet meg, a románok és a magyarok sorsát és életét egyaránt tönkreteszi. Azok, akik a területi autonómiáról beszélnek, csak elvonják a figyelmet a valós veszélyről, a gazdasági válságról" - jelentette ki a szociáldemokrata elnök, aki szerint az ország régiói közül Erdély a legsebezhetőbb a gazdasági válság miatt, mivel itt van a legtöbb külföldi beruházás.

A PSD offenzívát indít Erdélyért, amelynek fő célja, hogy párt a közeljövőben Erdély és a Bánság megyéiben a legerősebb politikai erővé váljon.

Mircea Geoana rámutatott: a PSD erdélyi újjáépítését Kolozsváron kell elkezdeni, mert míg négy évvel ezelőtt még 60 ezer ember szavazott a szociáldemokrata polgármester-jelöltre, addig tavaly júniusban, illetve idén februárban a tizedére esett vissza a támogató voksok száma. Május elsejéig legalább ezer pártszervezetet kívánnak Erdély városaiban újjáéleszteni, de teljesen új szervezetek létrehozásán is gondolkodnak - nyilatkozta a pártelnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: