2010-02-02 15:59:15• hírek • Szatmár.ro

Nem értik az árstratégiát

Több vidéki helyi tanács nem szavazta meg az Apaserv által javasolt áremelést.

Az elmúlt időszakban a megyebeli községek tanácsülésein visszatérő téma volt a regionális ivóvízszolgáltató által indítványozott áremelés problémája. Miután azzal, hogy átadták a vezetékrendszert az Apaserv-nek, és ezzel vállalták, hogy a megyeközponti áron számlázzák ki a lakosoknak a vizet, most újabb áremeléssel kellett szembesülniük az önkormányzatoknak - a szolgáltató 2012-ig további 17 százalékkal emelne árat, ami független az infláció mértékétől (vagyis erre rászámolják a pénzromlás százalékát is).

Sok helyen nem voltak hajlandóak megszavazni ezt az indítványt a döntéshozók - például Halmiban vagy Kaplonyban - hiszen szerintük nincs logikus magyarázat erre a lépésre.

- Kiszámoltuk mennyi a villanyáram-fogyasztás költsége, és még jelenleg is túl magasak a vízszámlák. A vezetékek újak, karbantartási költségek nincsenek. Nem értjük az áremelést - magyarázta Incze Lajos, halmi elöljáró.
Vannak olyan községei is a megyének, ahol nem kevesebb, mint négyszeresére nőtt már eddig is az ivóvízár: Mezőfényen eddig 50 baniba került egy köbméter, most ugyanannyit fizetnek az itteniek is, mint a szatmárnémetiek.


Nem értik az ivóvíz-áremelés okait
Nem értik az ivóvíz-áremelés okait


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: