2019-11-30 08:26:36• hírek • Szatmár.ro

Nem erre vettem jegyet, avagy ilyen volt Kovács András Péter önálló humorestje Szatmárnémetiben

„Kezdettben úgy tűnhetett, hogy egy átlagos humorestre váltottunk jegyet, viszont Kovács András Péter előadása már az első percekben rácáfolt erre. Egy átlagos showműsor helyett az „életünk filmjére” ültünk be, ahol KAP volt a gépmester, aki egy képzeletbeli tekercset fűzött a vetítőgépbe, és viccek, igaz történések, gitárszó formájában vetítette filmjét a színpad által megtestesített vászonra” – a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Dumaszínház szervezésében megvalósuló estről Nagy-Tóth Márk beszámolóját közöljük.

"Több komoly és meghatározó szakaszról beszélt a nézőtéret teljesen megtöltő nagyérdeműnek az ő sajátos, humoros, de ugyanakkor komoly – és ami nagyon fontos – hiteles stílusában. Végig követte a gyerekkort, a kamaszodást, a felnőtt életet, a szülővé válás momentumát, és a szépkorúság többnyire csodálatos, néha borús pillanatai mellett sem ment el szótlanul. Külön kiemelt olyan pillanatokat, amelyben a nézőtéren kíváncsian figyelő közönséget is bevonta, ezáltal egy személyre szóló élményt kölcsönözve mindenkinek.


Személyes tapasztalatai bemutatásával képes volt olyan mélységekbe lemenni az előadó, majd aztán hirtelen olyan váratlan magasra emelni az egész nézőteret, hogy egyik pillanatban a meghatottságtól, a másikban pedig a nevetéstől csordult ki a könny a nézők szeméből.


„Akár azt is mondhatnánk, hogy mi „NEM ERRE VETTÜNK JEGYET”, de ez talán az egyik legtartalmasabb tévedés, ahol nem egy nevetős – holnapra már el is felejtettük – előadásnak lehettünk a résztvevői, hanem egy mindent átjáró hangulat részesei lehettünk, ahonnan határozottan többel távoztunk, mint amennyivel oda érkeztünk. Elgondolkodtató volt és megvilágította az élet olyan apróságait, amelyet akár túl komolyan veszünk vagy pont ellenkezőleg, túl sok figyelmet szentelünk nekik teljesen értelmetlenül, hiszen minden csak egy lépcsőfok, amelyen az ember felfelé halad, a lépcsőfokok pedig korszakok – időszakok, amelyeken így vagy úgy tovább haladunk és az itt megszerzett tapasztalatokból és élményekből gazdagítjuk az emlékezetünk tárházát” – mondta el az est kapcsán Muresán István, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés elnöke.


Természetesen mindemellett részesei lehettünk a már jól megszokott és már-már természetesnek számító stand up hangulatnak, ahol a poénoknak köszöngetően, a komoly és megérintő hangulat mellett önfeledt hahotában sem volt hiány. Külön köszönet illeti a támogatókat: M-Sys és Zoli Husi, akik nélkül nem lehetett volna ilyen színvonalas az est."

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: