2013-11-20 16:59:58• hírek • Kocsis Zoltán

Nem érinti az adózókat a pénzügyi intézmény átszervezése

Semmiben nem érinti az adófizetőket és az ügyes-bajos dolgaikat elintézni kívánó lakosokat az Országos Pénzügyi Főigazgatóság átszervezése, jelentette ki Mircea Ardelean, a szatmári hivatal igazgatója. Az újabb bürokratikus lépcsőfok bevezetése ellenére csökkenő költségekről és nagyobb hatékonyságról beszélnek a szakemberek.

Az augusztus elsején életbe lépett átszervezés első lépéseként a kormány életre hívott nyolc regionális igazgatóságot Bukarest mellett Jászvásáron, Galacon, Ploiestien, Craiován, Temesváron, Kolozsváron és Brassóban.

Szatmárnémetiben az igazgatóság hivatallá alakult és Kolozs, Beszterce-Naszód, Máramaros, Bihar és Szilágy megyékkel egyetemben a kolozsvári regionális igazgatósághoz tartozik.

Mircea Ardelean, a Szatmár Megyei Pénzügyi Hivatal igazgatója igyekezett azonban megnyugtatni a lakosságot: a változások semmiben nem érintik negatívan az adófizetőket. „Gyakorlatilag megmaradtak ugyanazok a feladatköreink", mondta az egykori könyvtárigazgató.

Noha a kormány csökkenő költségekről és növekvő hatékonyságról beszél, sokan csak egy újabb bürokratikus lépcsőfok beépítéseként tekintenek az átalakításra. Hasonlóan gondolhatta a dekoncentrált intézmények vezetőit tömörítő prefektusi kollégiumi gyűlésen Sever Ster, a megyei erdészeti hivatal vezetője, aki arra volt kíváncsi, mégis mekkora megtakarítást jelent ez a lépés. Ardelean erre nem tudott meggyőző választ adni. Elmondta ugyanakkor, hogy 15 kollégájuk hagyta el a szatmári intézményt és ment át Kolozsvárra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: