2011-12-29 18:00:50• hírek • samsungsport.hu

Nem éri meg bundázni

Gianni Infantino, az UEFA főtitkára elmondta, a szervezet kész szigorú büntetéseket kiszabni a török klubokra, amennyiben további bundaügyekre derül fény.

Mint ismeretes, a Fenerbahce azért nem vehetett részt az idei Bajnokok Ligájában, mert még a sorozat megkezdése előtt kizárták a törökországi fogadási botrányokban játszott szerepéért. Az isztambuli klub elnöke jelenleg is előzetes letartóztatásban van, rajta kívül majdnem száz további gyanúsítottat hallgattak ki, illetve vettek őrizetbe.

Az UEFA egyelőre más klubokkal szemben nem tervez szankciókat, de Gianni Infantino egy, Dubaiban tartott sajtótájékoztatón kijelentette, ha úgy látják, szükség van más török egyesületek megbüntetésére is, nem fognak habozni.

- Szabályok vannak, amelyeket minden klubra egyformán alkalmazunk - szögezte le Infantino. - Egyelőre csak törökországi mérkőzésekről van szó, ahol a szövetség jogköre eldönteni, milyen büntetéseket ró ki. Folyamatosan tárgyalásokban állunk a török szövetséggel, és ha a helyzet úgy hozza, nem habozunk megtenni a szükséges lépéseket.

Törökországban nemrég csökkentették a fogadási csalásokért kiszabható maximális büntetést 12 évről három évre, ami a hírek szerint nem nyerte el az UEFA tetszését; mindezzel kapcsolatban Infantino annyit mondott, az UEFA arra kéri a kormányzatokat, hogy szigorúan, határozottan járjanak el ebben a kérdésben, és a zéró tolerancia politikáját folytassák bundaügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: