2011-03-10 16:24:49• hírek • Szatmár.ro

Környezettudományi előadások a Refiben

Csütörtökön Református Gimnáziumba látogattak a kolozsvári Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem környezettudományi tanszékének képviselői.

A Református Gimnázium végzősei és pedagógusai érdekfeszítő környezettudományi előadásokat hallgathattak meg csütörtökön dr. Urák István biológus, a kolozsvári Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem környezettudományi tanszékének vezetője, Zsigmond Andrea vegyész és Poszet Szilárd geológus előadásában.

A színes és érdekes előadásokon a IX-XII. osztályos reál szakos református gimnazisták vettek részt, akik figyelemmel hallgatták az érdekfeszítő témákban jártas oktatókat az intézmény dísztermében. A diákok az előadások végén a környezettudományi témákról, a helyi és globális környezeti problémákról is beszélgethettek az előadókkal.

Az oktatókat ugyanakkor környezettudományi szakról, a továbbtanulási lehetőségekről, a felvételiről és az oktatásról - például az egyetemi kutatómunkákról, kirándulásokról, terepmunkákról- is kérdezhették a refisek, akik szívesen válaszoltak minden érdeklődőnek.


A Sapientia tanárai tartottak előadást
A Sapientia tanárai tartottak előadást


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: