2011-03-29 11:08:51• hírek • Balog Anita

Nem érdekel a környezetvédelem?

Összesen 57 személy vett részt a környezetvédők által szervezte találkozókon.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség  március hónapban öt lakossági találkozót is szervezett, melyek célja az volt, hogy szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki a Szatmárnémetiben, Erdődön, Nagykárolyban, Tasnádon, Avasfelsőfaluban és Sárközújlakon élőkkel. A találkozókon a lakosság tájékoztathatta  - pontosabban tájékoztathatta volna - a környezetvédőket az általa észlelt problémákról, környezetszennyezésről, stb.

A hónap végéhez közeledve a környezetvédők sajtóközleményben foglalták össze a tapasztaltakat. Ezek közül az egyik legfontosabb az, hogy kevés érdeklődőre tartottak számot ezek az alkalmak: Szatmárnémetiben senki sem jelent meg a lakosság részéről a találkozón, Nagykárolyban nyolcan, Sárközújlakon, Avasfelsőfaluban és Tasnádon helyszínenként hárman mentek el, egyedül Erdődön várta negyven fős "tömeg" a környezetvédőket illetve a Környezetvédelmi Őrség képviselőit.

Hogy a polgármesteri hivatalok nem hirdették eléggé az eseményt, vagy a környezetvédők által kiadott román és magyar nyelvű tájékoztató lapok nem jutottak el a célközönséghez, vagy esetleg a 11-13 órai kezdési időpont nem volt megfelelő a lakosság számára, még kérdés, egy biztos: áprilisban is szerveznek majd ilyen találkozókat, abban bízva, hogy most többen jelzik majd észrevételeiket a hatóság felé. A kezdési időpontokon mindenesetre változtattak: Szatmárnémetiben április 6-án 15 órától, Nagykárolyban április 13-án 15 órától, Tasnádon 13-án 17 órától, Avasfelsőfaluban április 20-án 15 órától illetve Sárközújlakon szintén 20-án 17 órától lesz a találkozó. Erdődön április 27-én 15 órára várják a lakosságot, s minden helyszínen a polgármesteri hivatal üléstermében lesz lehetőség a problémák megosztására.

A márciusi találkozókon azért fény derült néhány dologra, ami különösen zavarja a lakosságot. Sokan a Nagykárolyi Kastélykertben történt fakivágások miatt emelték fel a hangjukat, mások a Nagykárolyi 1 Decembrie utcán található zöldövezet átalakításával kapcsolatosan érdeklődtek. Egyesek az utcák takarításával és a szemét elszállításával kapcsolatban elégedetlenkedtek, de volt, aki a kóborkutya-helyzet megoldását sürgette a környezetvédőknél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: