2010-09-08 17:32:27• hírek • Szatmar.ro

Nem épülnek új ANL lakások

Úgy tűnik egyelőre nem lesz új ANL lakása Szatmárnémetinek.

Ilyés Gyula polgármester portálunknak elmondta: nagy nekifutással indult az új ANL program, a régi céldomb területére egy nagy méretű beruházást irányoztak elő. Az közművesítésre banki hitelt is felvettek, így mára sikerült befejezni a gáz-, víz-, szennyvízhálózat, illetve az elektromos hálózat kiépítését. Jelenleg a hadsereg tulajdonába tartozó két terület cseréjéről folynak a tárgyalások, egy 4,5 és egy 16,7 hektárosról, amelyeket az önkormányzat kapna meg.

Az ANL jelenleg két új munkálatot licitált ki, egyi egy 76 lakásról szóló tömbházat fed, míg a másik egy 70 lakásosat. Szerződéskötésre kerülne azonban sor a továbbiakban egy hozzávetőleg 225 lakrészes tömbház megépítésére is. Ebből 146 otthon lenne ifjúsági lakás, a fennmaradóakat pedig megvásárolhatnák az érdekeltel.

Hiába vannak azonban előkészítve a szerződések, mivel a pénzhiány miatt nem lehet elkezdeni ezek építését.
A polgármester elmondta, ilyen körülmények között egyelőre azon is komolyan el kell gondolkodni, hogy a céldomb fele vezető út kiépítését érdemes-e sürgetni. Az építést végző cég egyelőre le van maradva a munkálatokkal, ugyanakkor jelenleg úgy tűnik ésszerűbb lenne az útépítést addig halasztani, amíg fel nem épül az ANL lakás, annak érdekében, hogy ezt a munkagépek ne tegyék tönkre.

A beruházásnak köszönhetően a céldomb környéke is megújulna, hiszen a már említett infrastruktúrák mellett az utak javulnának, ugyanakkor a parkolók és a kialakított zöldövezetek száma is megnőne.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: