2008-03-27 21:12:57• hírek • Szatmar.ro

Nem épülhet könyvtár a park helyére

 Nem támogatja az RMDSZ, hogy Szatmárnémeti valamelyik zöldövezetén épüljön meg a könyvtár.
Nem támogatja az RMDSZ azokat az elképzeléseket, melyek szerint Szatmárnémeti valamelyik zöldövezetén épüljön meg Szatmár megye könyvtára. Szerdán a Szatmár Megyei Tanács elnöki kabinetje sajtóközleményben kérte a város vezetőit, hogy a Székesegyház és a divatház közötti parkot bocsátsák rendelkezésükre egy kulturális központ és könyvtár felépítéséhez. A közleményre válaszolva, az RMDSZ Szatmár megyei és Szatmárnémeti szervezete, valamint a Szatmár Megyei, illetve a Szatmárnémeti Városi Tanács RMDSZ frakciója sajtóközleményben tudatta, hogy osztják Ilyés Gyula polgármester véleményét. „Nem értünk egyet a Szatmár Megyei Tanács elnöki kabinetjének azon kezdeményezésével, hogy építkezés kezdődjön Szatmárnémeti történelmi központjában.

Az elképzelés szerint a Székesegyház melletti park helyére kulturális központ épülne, amelyben helyet kapna a Szatmár Megyei Könyvtár is. Sem a megyei, sem pedig a városi tanács ebben az ügyben döntést nem hozott, ami azt jelenti, hogy a Szatmár Megyei Tanács vezetője a megyei és a megyeszékhelyi döntéshozó testület véleményének kikérése nélkül hozta nyilvánosságra e szándékát.”

Az RMDSZ képviselői szerint semmilyen építkezés nem támogatható az említett területen, mivel az zöldövezet és városképromboló beruházás lenne. A zöldövezetekre vonatkozó szabáyozások értelmében, nem beépíthető a terület. A telekkönyvi kivonatából kiemelt rész (miszerint az illető területen jelenleg is épület, nem pedig zöld terület létezik), nyilvánvalóan nem a valós állapotot tükrözi, tehát csupán ürügy a park beépítésére. A telekkönyvi kivonatban szereplő adatok nem elegendők ahhoz, hogy Szatmárnémeti történelmi központját tovább zsúfoljuk oda nem illő építményekkel. A történelmi városközpont zöldövezetének helyére nem építtethet sem a megyei, sem pedig a megyeszékhelyi vezetőség. Véleményünk szerint a könyvtár épületgondjainak ilyen formájú megoldása nem egyéb, mint populista ötlet, a közelgő helyhatósági választásokat megelőző kampány része.

 

A Szatmár Megyei Könyvtár épületgondjára van megoldás amely lehet vagy egy régi épület felújítása vagy egy új épület építése egy szabad területen. Szatmárnémeti polgármestere javaslatokat fog tenni a lehetséges megoldásokra – áll a közleményben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: