2009-05-29 17:33:15• hírek • Szatmar.ro

Feltételekkel nevez a FOTA

Az összes jelenlegi csapat ott lesz jövőre is, öt új nevezés is érkezett.

Sikerült egyezségre jutnia a Nemzetközi Automobil-szövetségnek (FIA) és a Forma1-ben szereplő csapatoknak, így az összes, idén is versenyző csapat leadja nevezését a 2010-es szezonra. Rajtuk kívül öt új jelentkező is van, közülük hárman állhatnak majd rajtrácshoz.

A Forma1-ben szereplő csapatok érdekvédelmi szervezete, a FOTA pénteken jelentette be, hogy a leadási határidő utolsó napján az összes, általuk képviselt istálló egységesen leadja a jelentkezését. Ám a FOTA két feltételt is támasztott a FIA felé, amire annak elnöke, Max Mosley rábólintott.

A szervezet azt kérte egyrészt, hogy június 12.-ig minden érintett fél írjon alá egy új Concorde-egyezményt, amelyben garantálja, hogy 2012 végéig részesei maradnak a „száguldó cirkusznak". Másrészt a FOTA azt kéri, hogy a következő évadra vonatkozó szabályok az ideiekre támaszkodjanak és mindenkire vonatkozzanak. A csapatok azt is kérik, hogy a FIA vegye figyelembe a véleményeiket a szabályok módosítása esetében.

„Most az összes FOTA csapat optimistán várja, hogy eredményesen együtt dolgozzon a FIA-val azon, hogy egy olyan biztos alapot teremtsenek, amelyre egy egészséges és sikeres F1-es jövőt lehet építeni tartós stabilitást és megbízható kormányzást biztosítva", áll a szervezet közleményben.

A régiek mellett további öt istálló is leadta a jelentkezését a US F1, a Campos Racing, a Prodrive, a Lola és a Litespeed személyében. Ám a FIA szabályai egyszerre csak három csapat csatlakozását teszik lehetővé, erre pedig a legnagyobb esélye, a hírek szerint, az előző három csapatnak van.



Mindeni ott lesz jövőre


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: