2011-12-08 09:58:59• hírek • Kocsis Zoltán

Nem emelik meg a helyi adókat Pusztadarócon

Nem kell többet fizetniük jövőre sem a pusztadaróciaknak, miután az idei szinten maradnak az adók és illetékek - tudtuk meg Gaman Mihály polgármestertől.

A községi tanács legutóbbi ülésén született meg a döntés, mely leszögezi: jövőre sem emelik meg a helyi adók és illetékek értékét. „Tekintettel kell lennünk a nem túl rózsás világgazdasági helyzetre, a lakosság problémáira, így nem emelhettük meg az adó szintjét" - mondta a szatmar.ro megkeresésére Gaman. „Mint ahogy a tavaly se emeltünk", tette hozzá.

A polgármester elmondta továbbá, hogy idén először valamennyi iskolás korú gyerek kap karácsonyi ajándékot a polgármesteri hivataltól. „Az eddigi években csak azok kaptak, aki a község területén jártak iskolába. Mivel nagyon sokan Szatmárnémetibe járnak be iskolába, úgy döntöttünk: őket sem rekeszthetjük ki", magyarázta Gaman.

A polgármester elmondta, hogy Pusztadaróc községben 470 gyerek jár iskolába, míg további 170 diák tanul a szomszédos megyeközpontban. Összesen tehát 640 iskolás korú gyereke van a községnek, ők valamennyien ajándékot kapnak az idén. Azok, akik helyben járnak iskolába, azok a tanintézményekben vehetik át a csomagot, akik pedig Szatmárnémetiben tanulnak, azok a polgármesteri hivatalban kaphatják kézhez az ajándékot.

A gyerekek magas száma mutatja, hogy Pusztadaróc egy fejlődésben lévő község. Ezt támasztják alá a nemrég véget ért népszámlálás adatai is, melyek szerint a közigazgatási egységben tíz év alatt 3491-ről 3759-re emelkedett a lakosság száma.

Ez a tendencia, mondta Gaman, nem a beköltözésekre vezethető vissza. „Mi is kíváncsiak voltunk és végeztünk egy kis felmérést, de legtöbb tíz olyan család van, akik az elmúlt tíz évben ide költöztek. A növekedés magyarázata, hogy jó itt élni. Megnőtt a életszínvonal, javult az infrastruktúra, sikerült munkahelyeket teremteni és a város is közel van", mondta Pusztadaróc polgármestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: