2008-06-17 15:08:19• hírek • Szatmar.ro

Nő a strandok színvonala

 A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal strandoknál működő árusító bódékat ellenőrzött.

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal legújabb akciójaként megyei szinten a strandok területén lévő, élelmiszereket forgalmazó bódékat ellenőrzött. Rus Lucian, a fogyasztóvédők igazgatója kedden sajtótájékoztató keretében ismertette az akció eredményeit.

A június 2 és 13 között végzett felülvizsgálatok alatt 14 kereskedelmi egységet kerestek fel, és 2825 kg élelmiszert ellenőriztek, amelyből 153,3 kg nem felelt meg az előírásoknak. Ideiglenesen 29,2 kg, véglegesen pedig 33 kg mennyiségben vontak ki termékeket a kereskedelmi forgalomból.

Az ellenőrzések során az élelmiszerek és italok minőségét, valamint azok tálalásának módját, a fogyasztók kellő tájékoztatására vonatkozó szabályok meglétét, az árak feltüntetését valamint a működési engedélyeket vizsgálták meg. Több vállalkozásnál nem volt megfelelő az élelmiszerek tárolása, a fagyasztott termékeket nem a szükséges hőmérsékleten tartották. Találtak olyan termékeket, amelyeknek lejárt már a szavatossági ideje, illetve probléma volt a használatban lévő mérlegek pontos beállításával is. A 14 kereskedelmi egységből három vállalkozást pénzbüntetéssel szankcionáltak összesen 10000 lej értékben, illetve 10 másikat felszólító figyelmeztetésben részesítették.

Rus Lucian igazgató elmondta bár a mostani ellenőrzések kizárólag az árusító bódékra vonatkoztak, a strandok szolgáltatásainak évről évre történő minőségi növekedése mindenképpen figyelemre méltó. Mint mondja többek között Nagykároly, Ákos, Mihályfalva, valamint Máriavölgye is igényes strandolási lehetőséget biztosít.

 

P.A. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: