2019-09-12 12:12:27• hírek • Bede Emőke

Nem először került a figyelem középpontjába a diákokat könnygázzal lefújó tanítónő

Igencsak szélsőséges indulatokat korbácsolt a közösségi médiában annak a tanítónőnek az ügye, aki a szerdai nap során két előkészítő osztályos diákot könnygázzal fújt szembe a Tasnádszántói Általános Iskolában.

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője közölte, a hatóságot 11 órakor értesítették a tasnádszántói esetről. A bejelentés szerint a 43 éves pedagógus azért fújta le a 6 és a 7 éves kisdiákokat az erősen irritáló spray-vel, mert azok zavarták a tanórát. A helyszínre először a helyi rendőrség érkezett ki, majd rövid időn belül a tasnádi kollégák is megjelentek, akik 24 órára őrizetbe vették F. Luminitát. A kisgyerekeket ezzel párhuzamosan elvitték a település rendelőjébe, majd onnan továbbszállították őket a tasnádi kórházba, de szerencsére már egyikük sincs veszélyben. Röviddel a rendőrségi tájékoztató után a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség is közleményt adott ki az üggyel kapcsolatba, melyben arról számolnak be, hogy a nő munkaszerződését azonnali hatállyal felbontották, helyettesítéséről pedig egy másik pedagógus fog gondoskodni.


A volt oktatásügyi miniszter a digi24 hírtelevíziónak elmondta, nem most szembesültek először a nő agresszivitásával. „Nincs mit keresnie az iskolában, ugyanis szinte évente történtek vele hasonló ügyek. Az orvos azonban minden évben alkalmasnak találja, ezért újra és újra visszatér a katedra mögé. Néhány perccel ezelőtt egyeztettem a Szatmár megyei főtanfelügyelővel, aki elmondta, hogy a nő minden évben részt vesz a versenyvizsgán, hogy elfoglalhasson egy helyettesítői posztot” - mondta el Ecaterina Andronescu.


Hasonló véleményt fogalmazott meg az ügyben az ügyvivő oktatás miniszter, Daniel Breaz is, aki újabb részletekkel egészítette ki a történetet. Elmondása szerint volt már rá példa korábban, hogy a nő egyszerűen otthagyta a gyerekeket felügyelet nélkül, mi több, az egyik tanév kellős közepén fel is mondott. Majd nyáron meggondolta magát, ismét részt vett a versenyvizsgán, melynek köszönhetően újra visszaülhetett a katedra mögé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: