2011-04-11 13:57:08• hírek • Szatmár.ro

Nem drágulnak a hústermékek

Sorin Minea, a Romalimenta elnöke szerint, Húsvét előtt nem emelkedik a hús és hústermékek ára, adta hírül a Mediafax hírügynökség.

Azonban mindenképpen negatívumnak számít, hogy a lakosság túlnyomó része az úgynevezett szürke piacokon vásárol, ami csökkenti a viszonteladó hálózatok forgalmát. Ezeken a piacokon a húsárú egy részét feketén árusítják, és csak az értékesített áru egy része után adóznak. A Romalimenta elnöke szerint a nem adózó üzletekben ebben az időszakban nőni fog a felvágottak értékestése is. Ugyanakkor Húsvétkor több bárányhús kerül a szürke piacokra, 2011-ben pedig több lesz, mint az elmúlt évben, ami a 24 százalékos áfának tudható be.

Mivel általában a húseladások mintegy 50 százalékát a nem adófizető piac teszi ki, az általános tapasztalat azt mutatja, hogy ünnepek alkalmával ez az arány eléri a 70 százalékot. Minea szerint 2010 decemberében az ünnepek előtt jelentősen visszaesett az üzletek forgalma, mivel sokan feketén vásároltak húsárut, véleménye szerint idén húsvétkor ugyanez lesz a helyzet. „Furcsa, torz és meglehetősen illékony piacunk van", hangoztatta Minea.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: