2015-12-05 14:40:45• hírek • Kocsis Zoltán

Nem csalás, nem ámítás, Minciuna góljával veszített pontokat az Oli

Nem megy hazai pályán az Olimpiának! Továbbra sem... A sárga-kék alakulat mindössze két győzelmet aratott saját szurkolói előtt az őszi szezonban, legalábbis a zöld gyepen. Csík Tibor és legényei nagyon szerettek volna győzelemmel búcsúzni legalább a szurkolóktól és az idei esztendőtől, ám a döntetlen-specialista Tatrang ellen végül az egyenlítésnek is nagyon örültek.

A találkozó nem indult túl jól a hazaiak számára, a 11. percben ugyanis megszerezték a vezetést a vendégek. A Tatrang végezhetett el szögletet, középen senki nem figyelt Ioan Minciunára, a maga 33 évével a mezőny második legidősebb játékosa pedig mintegy öt méterről zavartalanul fejelhetett a kapuba. Nem volt ilyen szerencsés az első félidő végén Ionut Tataru, akinek fejese után a kapuson már túljutott a labda, de Sebastian Bucur a gólvonal elől menteni tudott.

Ki tudja, mit hozott volna a második félidő, ha az Olimpia előnnyel vonulhat szünetre, tény viszont, az amúgy se túl sokat kockáztató Tatrang számára kedvezően alakultak az események. Mígnem a 84. percben az utánpótlás-válogatott Toni Kanalos remek passzal meg nem találta Bogdan Faurt, aki idénybeli negyedik góljával kiegyenlített.

Ezzel az Olimpia meglehetősen szürke őszt tudhat maga mögött, már ami a hazai meccseket illeti, hisz mindössze a Bihar FC-t (2-1) és a Karánsebest (1-0) tudta legyőzni hazai pályán. Már legalábbis ami a zöld gyepet illeti, hisz a Resicabánya ellen a zöld asztalnál is szerzett egy győzelmet. Persze kérdéses, a jelenlegi pályaviszonyokat tekintve mennyire beszélhetünk egyáltalán zöld gyepről...

A három győzelem mellett három döntetlent elérő Csík-csapat összesen 12 pontot szerzett hazai pályán, ám szerencsére az idegenbeli termés bőségesebb volt, így 26 ponttal a 8. helyen telel - öt ponttal lemaradva a felsőházi rájátszást jelentő 6. helytől, amelyet jelenleg a Gaz Metan foglal el.

Olimpia - Tatrang 1-1
gólok:
Faur (84.) illetve Minciuna (11.)

Az Olimpia összeállítása: Baican - Ciul, Tataru, Heil, Iuhas (csk.) - Chivari, Villand - Takács, Salageanu, Selagea - Al. Bostina

A forduló további eredményei:
Pankota - Kolozsvári U 1-3
gólok: Thiaw (73.) illetve Crisan (6.), Ursu (8.), Schieb (88.)
Mioveni - Gaz Metan 2-0
gólok: Ayza (23.), Popa (74.)
Nagybánya - Bihar FC 6-0
gólok: Codin (1.), Straut (9.), Oltean (21.), Sirbu (36.), Lupu (44., 11-es), Ilie (87.)
Karánsebes - Resicabánya 4-2
gólok: Busu (25.), Saulescu (27., 65.), Stoica (85.) illetve Guehi (11-, 11-es), Cristian (73, 11-es)
Brassó - Targoviste

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: