2015-01-31 17:04:10• hírek • Kocsis Zoltán

Nem csak az idő, vandálok is teszik tönkre a Pannóniát

Nehéz bármit is írni, hisz már mindent leírtunk korábban - mindhiába. Értelmetlen neveket írni és ujjal mutogatni, hibást keresve - ez is megtörtént már. A jelek szerint mást nem tehetünk, mint hogy megállapítjuk: nem jól van ez így. Nem jól van ez így, hogy Szatmárnémeti szimbolikus épülete napról napra, szemünk előtt megy tönkre és senki sem tesz semmit!

Immár hat év telt el azóta, hogy az épület új tulajdonosa bejelentette: elkezdődtek a felújítási munkálatok. Hogy mi lett belőle, sajnos valamennyien tudjuk: kibontott falak és oszlopok, omladozó vakolat, betört ablakok, korhadozó redőnyök. Minden normális országban egy ilyen állapotban lévő épület a város szégyene lenne!

Talán ezért is takarta el a tulajdonos néhány éve hálóval, mondhatnánk. Mert szégyelli.

Az igazság persze az, hogy a polgármesteri hivatal szólította fel, ezzel is védve a homlokzatot az időjárás viszontagságaitól. A gyalogosokat pedig a lehulló vakolatoktól. Értik? A szatmáriakat meg kell védeni attól, amire korábban büszkék voltak! Mintha az Eiffel-toronyról hullanának a vasdarabok, vagy a Szabadság-szobor máglyája fenyegetné a New-York-iakat!

És mintha mindez nem lenne elég, vannak, akik azzal mókáznak, hogy betörik az épület ablakait. Mert ködös agyuknak biztos jó buli. Felháborodott olvasónk fényképén a corpus delicti, az a kő is remekül látszik, amellyel az ablakot betörték!

Nem jól van ez, hölgyeim és uraim! Megoldást hiába várunk a jelek szerint... Csak nem útjában van valakinek az egykori Pannónia szálló... Ne feledjük, hogy a közöny bizony sok esetben öl! Nem bújhat el, aki áldozat, éppen ezért a Pannónia sem bújhat el a végtelenségig a neki szánt lepel alá. És talán a vétkesek sem bújhatnak el a végtelenségig.

Reméljük, akkor még állni fog a Pannónia szálló, Szatmárnémeti büszkesége, régi idők hírnöke...

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: