2019-08-25 11:56:42• hírek • Bede Emőke

Nem csak a zenekaroknak, de a tehetséges gyerekeknek is jutott hely a PMN színpadán

A 18. Partiumi Magyar Napok hatodik, egyben utolsó napjára virradtunk vasárnap, viszont ez nem azt jelenti, hogy fogyóban van a korábbiakban megtapasztalt lendület.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 11 órától már egy tűt sem lehetett volna leejteni az Ecomatrix színpada előtt, ahol az Aranyszamás Bábszínház előadásában A Holdkirály palotáját nézhették meg a gyerekek, majd egy órával később ismét benépesült a Tintaló Cirkusz aprócska sátra is, mely egyedülálló előadása során fából faragott állatokkal és artistákkal várta a kicsiket. A bátrabbak emellett a hétpróbán és a Ki Mit Tud versenyen is indulhattak. A helyszíni nevezést követően több tucat apróság váltotta egymás a színpadon: legtöbben verssel vagy énekkel készültek, de voltak olyanok is, akik balettelőadással vagy paródiával próbálták lenyűgözni a zsűrit.



Néhány méterrel távolabb töretlen népszerűséggel folytak a Partiumi Mesterségek Utcájának foglalkozásai, de nem csak azért volt érdemes betérni ide az apróságokkal, hanem azért is, mert a kolozsvári Karaván Együttes különleges hangszerek segítségével fülbemászó gyerekdalokkal kedveskedett ifjú közönségének. S ha ez még mind nem volna elég, vasárnap is várta a legkisebbeket a Tipegő sziget, Bartha Kati Molyolydája, az Aranykapu Népi játszókert, a Borókagyökér Egyesület kézműves foglalkozásai és a MIK Gyermekutcája is, a nagyobbak pedig próbára tehették magukat falmászásban vagy akár kajakozásban is.



 

 


Természetesen nem csak a gyerekek találhatták meg maguknak a tökéletes elfoglaltságot a vasárnap délutáni napsütésben, hanem a felnőttek is. A Borudvarban meg lehetett ízlelni a Partium legfinomabb borait és pálinkáit, melyekhez kísérőként jól csúszott egy friss strudli vagy béles. De aki inkább egy kis halra vágyott, annak sem kellett messze mennie, épp csak a park túloldalára, ahol már a kora délelőtti óráktól rotyogtak a finomabbnál finomabb étkek.


A vasárnap délután hasonlóan izgalmasnak ígérkezik, mint a nap első fele, érdemes tehát még kihasználni a 18. Partiumi Magyar Napok utolsó óráig. Azt pedig ugye már mondanunk sem kell, hogy a régióünnepet a rocklegenda, Ákos koncertje fogja megkoronázni, mely az Aushopping parkolójában, a Tarr Beton színpadán 21 órakor fog kezdődni. Ott találkozunk.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: