2016-08-16 15:00:00• hírek • Kocsis Zoltán

Nem csak a kamionosok okoznak gondot

Nem csak Szatmárnémetiben okoz gondot a jelek szerint a szelektív hulladékgyűjtés, pontosabban annak nem megfelelő működése: a Pusztadaróci Polgármesteri Hivatal felhívásban kéri a község lakosságát a megfelelő hulladékkezelésre.

A felhívásban Gaman Mihály polgármester és Vincze Sándor alpolgármester arra kérik a daróciakat, hogy a műanyag és pillepalack eredetű hulladékokat az arra kijelölt, speciális kukákba helyezzék el. Ehhez hasonlóan az üveghulladékokat Pusztadarócon a polgármesteri hivatal, Szamosdarán a kultúrotthon mellett kihelyezett konténerekbe dobják be.

A község elöljárói tolmácsolták a Florisal kérését, mely szerint a kukákba ne dobjanak se növényi eredetű zöld vagy száraz hulladékot, se fémet, se építkezési hulladékot - csakis háztartási hulladékot.

Pusztadarócon nem csak a lakosság okoz gondot szemétügyben. Azokban a napokban, amikor kiemelten nagy a határforgalom, bizony sok szemét gyűl össze az út mentén, az árokban. „Elsősorban a kamionosok azok, akik huzamosabb ideig várakoznak, így jelentősebb mennyiségű szemetet dobálnak szét", panaszolta Gaman Mihály polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: