2017-04-28 11:14:32• hírek • Kocsis Zoltán

Késő estig ropták Sárközújlakon

Gyerekek és szülők együtt díszítették a májusfát Sárközújlakon. Az udvarlásnak ezt a mára már elfeledett módját elevenítették fel a kisvárosban, immár második alkalommal.

„Célunk a hagyományőrzés mellett, hogy a gyerekek minőségi időt töltsenek együtt. Pedagógusként azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb szükség van a közösségi élményekre, éppen ezért igyekeztünk ezúttal is változatos programot összeállítani a gyerekek és felnőttek számára ”- fogalmazott Krupa Ana,tanítónő, az esemény főszervezője.

Miután a gyerekek feldíszítették és felállították a város májusfáját, a kultúrotthon udvarán a lakodalmas teremben folytatódott a program.

Helyi lányok furulyajátékkal örvendeztették meg a résztvevőket, majd a sárközújlaki "Járjad lábam" néptánccsoport adta elő népdal- és néptáncösszeállítását.

A hagyományos magyar tánc lépéseit pedig bárki megtanulhatta Benedek Árpád nagyváradi néptáncoktató vezetésével. A táncolást csupán néhány percre hagyták abba a gyerekek, ez idő alatt zsíros kenyérből nyerték vissza az elveszített energiát, és máris következhetett a népdaloktatás, Dimény Eszter népdaloktatóval.

A szervezők remélik, jövőre is hasonló rendezvénnyel ünnepelhetik az udvarlásnak e hagyományos módját.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: