2019-01-23 10:12:27• hírek • Bede Emőke

Nem csak a húszéveseké a világ: 45 év felett is lehet állást találni

Az év első hónapja a legtöbb intézmény életében a számadásról szól: elkönyvelik, mire is jutottak az előző évben, illetve megfogalmazzák az új esztendőre kijelölt célokat is. Ennek jegyében a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) is közleményben számolt be megvalósításairól.

Mint kiderült, 2018 során az AJOFM segítségével 3494 személy, köztük 1618 nő talált munkahelyet. S ha azt gondolnánk, hogy csak a fiataloknak van esélye új munkahelyet találni, akkor melléfogtunk, ugyanis az állást találók közül 1469-en 45 év felettiek voltak. 662-en voltak azok, akik 35 és 45 év közöttiek, 433-an 25 és 35 év közöttiek, illetve 930-an voltak azok, akik még nem töltötték be 25-ik életévüket. Ami pedig a lakhely szerinti megoszlást illeti, 1652-en Szatmár megye városaiban, 1842-en pedig a környező településeken élnek.
 

A munkavállalásnál azonban nem csak a lakhely és az életkor számít, hanem az is sokat nyom a latba, hogy az embernek milyen iskolai végzettsége van. A 3494 személyből 1058-an rendelkeztek középiskolai végzettséggel, 978-an pedig csak az általános iskolai éveket tudhatják a hátunk mögött. Szakoktatásban 741 személy vett részt, 329-en pedig főiskolai vagy egyetemi szintű képzésben is részt vettek. Ezzel kapcsolatban azonban azt is érdemes tudni, hogy az említett személyek közül 2872-an az ügynökség nehezen vagy nagyon nehezen munkához juttatható személyeket tömörítő csoportjába tartoztak. Hogy kit milyen csoportba sorolnak be az ügynökségnél, az egyébként több tényező függvénye, pl. szakképzettség és munkatapasztalat, hiszen főként ezek határozzák meg, kit mekkora eséllyel lehet munkahelyzet segíteni.
 

Természetesen új munkakeresőket is regisztráltak az AJOFM adatbázisába, 2018-ban egészen pontosan 6663-at. Egyébként érdemes követni az ügynökség honlapját akkor is, ha nem szeretnénk regisztrálni az ügynökséghez, ugyanis hetente frissítik az elérhető munkahelyek listáját, illetve további fontos információkkal is szolgálnak az álláskeresők számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: