2016-11-09 13:01:34• hírek • (x)

Nem csak a gazdi hóbortja! Nagyon hasznos a kutyaruci!

Szatmárnémetiben is hatalmas választék vár kutyaruhákból és cipőkből.

Néhány évvel ezelőtt csak megmosolyogtuk, ha egy kutyán kabátot, ruhát láttunk, mára viszont bebizonyosodott, hogy kimondottan hasznos dolog ruhába bújtatni a kis kedvencünket a hideg időben. Különösen, ha szobakutyáról van szó, ami napjainak jó részét a fűtött lakásban tölti. Gazdiként fontos tudnod, hogy sok nemrég kitenyésztett fajta esetében a szőrzet inkább esztétikai értékű, a hidegtől nem védenek megfelelően.

Az ebeket ugyanis nagyon megviseli a téli hideg, különösen ha olyan fajtáról van szó, amely olyan országból származik, ahol ritkák a mínusz fokok. Elsősorban a kisebb testű, rövid szőrű ebek a ruhagyártók célközönsége, de a nagyobbaknak sem árt a ruha a hideg időben, hiszen ennek komoly szerepe van abban, hogy kedvencünk egészségét is megőrizzük.

A hidegben a kutya is meg- vagy éppen felfázhat, tüdőgyulladást vagy vesemedence-gyulladást kaphat. Nem is beszélve azokról az esetekről, amikor a kutya felsózott járdán sétál - ekkor a só kimarhatja a tappancsát, ami nehezen gyógyul. Erre az esetre van a kutyacipő, ami szintén nagyon hasznos, de nem csak télen. Nyáron a forró aszfalton sétáló ebeket is felesleges kíntól védi meg a cipellő.

Fontos azonban, hogy ha kutyaruha mellett döntünk, a minőséget vegyük alapul. Kerüljük a műszálas rucikat, csak jó minőségű anyagból készült felszerelést vegyünk kedvencünknek. S ugyan lehetőség van arra, hogy magunk fabrikáljunk ruhát a négylábúnak, jobb azt profira bízni. Fontos, hogy a fajtának és a nemnek megfelelő kialakítású legyen a ruha, hiszen a gazdik sem szeretnek kényelmetlen göncökben járni.

A minőségi kutyaruhákért pedig nem kell kilométereket utazni, vagy éppen külföldről rendelni azokat. A szatmárnémeti Exotic-k kft. a Németországból származó minőségi, Trixie márkájú ruhák forgalmazója, kínálatukban pedig minden fajta számára akad öltözet, mérettől függetlenül. A jó alapanyagokból készített ruha pedig nem lesz nyűg a csaholó társnak - imádni fogja, ha fázás nélkül hancúrozhat majd a hóban.

Keresd a Trixie márkájú, kedvencednek szánt profi ruhákat az Exotic-k kft. szatmárnémeti Hobby Center boltjaiban, a Traian sugárút 9. szám, vagy a Ganea utca CG 22-es tömbház cím alatt. Hidd el, kutyád hálás lesz a gondoskodásért!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: