2018-06-12 06:47:13• hírek • Bede Emőke

Nem csak Szatmárnémeti tud a vizek városává válni

Szinte mindennapossá vált városunkban, hogy a heves esőzések miatt ideig-óráig nehezen járhatóvá vagy teljesen járhatatlanná válnak egyes útszakaszok. Viszont a nagymennyiségű csapadék nem csak Szatmárnémetiben, de a környező falvakban is komoly gondot okozott.

Mi sem példázza ezt jobban, mint hogy a hétfő esti vihar miatt Szakasz településre riasztották a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) munkatársait, ugyanis a víz – amellett, hogy az úton is átcsapott – elöntötte egy ház udvarát. Amint arról Adriana Pop, az ISU szóvivője beszámolt, a helyszínre rövid időn belül megérkeztek a tűzoltók, akik egy Novus típusú nagyteljesítményű pompával igyekeztek orvosolni a kialakult helyzetet. Az önkéntes tűzoltókkal vállvetve pedig egy autót is kihúztak az árokból. Hogy a jármű miként került oda, egyelőre nem tudni, viszont az utasokat a helybéliek és a rendőrség segítette ki a szorult helyzetbe került autóból.
 



 

Persze Szatmárnémeti felett sem vonult el kíméletesen az eső, a késő délutáni órákban rövid időn belül olyan nagymennyiségű csapadék esett le, hogy a csatornák nem tudták azonnal elnyelni. A problémás helyeken ezúttal is az ISU közbelépésére volt szükség, pl. a Soarelui parknál, a Batizi úton, de az internetet a város más utcáiban készült felvételek is elárasztották. A forgalmat több helyen is rendőrök irányították, hivatalos jelentés egyelőre nem érkezett komolyabb balesetekről vagy károkról.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: