2016-09-03 16:05:56• hírek • Kocsis Zoltán

Nem csak Simona volt fantasztikus!

Kétszer tört ki euforikus tapsviharban szombat délben az Olimpia szurkolótábora a Nagyváradi Luceafarul elleni meccsen, pedig a találkozón csak egy gól született. De milyen?! A sárga-kékek drámai győzelmet arattak kettős emberhátrányban! Szinte borítékolhatóan a szezon góljával!

Ritkán fordul elő focimeccsen, hogy rögtön az elején hatalmas ünneplés legyen a lelátókon, ezúttal azonban ez történt. Ez még nem a labdarúgóknak szólt, hanem a fantasztikus Simona Popnak, aki a román női párbajtőr-csapat tagjaként Románia egyetlen aranyérmét szerezte a nemrég véget ért olimpián!

Az első félidőben aztán nem sok okuk akadt ünneplésre a nézőknek, az első, kaput találó lövésig ugyanis 41 percet kellett várniuk. Bogdan Faur fejesét Alin Goia azonban fogni tudta.

Nagy hőségben folytatódott a második félidő is, amely jóval drámaibban alakult. Az 50. percben majdnem vezetést szerzett a Luceafarul, ám Constantin Rosu szöglet utáni csúsztatását Walter Heil a gólvonalról vágta ki. Hét perccel később emberhátrányban maradt az Olimpia, miután Dumitru Muntean durva belépőjét követően a bíró egyből pirosat mutatott fel. Miközben Rosu kihagyott egy-két helyzetet, a bíró a szögletzászlóra mutatott a büntetőpont helyett egy, Vasile Pop ellen elkövetett szabálytalanságot követően. A 75. percben aztán úgy tűnt, érik a szatmári dráma, miután Pop szimulálásért megkapta második sárgáját, az Olimpia pedig 9 emberrel maradt.

A feszült hangulatú hajrában a kolozsvári Dan Florin Dreve Bogdan Andonét, a hazaiak edzőjét is a lelátóra küldte a 92. percben, a csapatot azonban ez sem küldte padlóra. Nem is küldhette, hisz egy olimpiai bajnok szurkolt a fiúknak a lelátóról....

A dráma a 94. percben lett teljes, amikor a vendégek támadása után Mihai Onicashoz került a labda, a Steaua egykori ígérete tett néhány lépést vele és amint elhagyta a kezdőkört, kapura lőtt. Mintegy 45 méterről! A kicsit kint álló Goia hiába próbálkozott, a laszti átszállt fölötte és egyenesen a hálóban kötött ki!

Kezdődhetett a frenetikus ünneplés, a szezonbeli harmadik győzelem után talán csak Andone volt csalódott: „Mit kell tennünk azért, hogy a csapatom normális bíráskodásban részesüljön"? kérdezte egyszerre idegesen és csalódottan a meccs után.

Győzelmével az Olimpia egyelőre feljött a harmadik helyre. A fiúk a következő fordulóban a Bukaresttől 15 kilométerre fekvő Afumati községben lépnek pályára.

Olimpia - Luceafarul 1-0
gól:
Onicas (94.)
Az Olimpia felállása: Anca-Trip - Ciul, Fl. Muresan, Heil, Iuhas (csk.) - Onicas, Krausz - Villand (46.  Luduşan, 85. Bura ), V. Pop, D. Muntean - Faur (70. Rus)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: