2018-07-26 22:36:00• hírek • Kocsis Zoltán

Nem borult a papírforma

Nem borult a papírforma az Európa Liga második selejtezőkörében – már ami a magyar és a román csapatokat illeti: nyert a Honvéd és a FCSB, kikapott az Újpest, lépéshátrányban a Viitorul.


A sort a Viitorul kezdte, amely kezdeti bizonytalanságok után remekül folytatta és Denis Dragus szünet előtti, illetve utáni fejeseivel már két gólos előnyt szerzett az előzőleg esélyesebbnek tartott Vitesse ellen. A hollandok ezt követően rákapcsoltak, Tim Matavz és Bryan Janssen pedig húsz perc alatt kiegyenlített – két fejessel. Mi több, a vendégek akár nyerhettek is volna, de az utolsó percekben a kapufa megakadályozta a fordítást. Igaz, ezzel az eredménnyel a Vitesse lépéselőnybe került a hazai visszavágó előtt.


A FCSB ezzel szemben esélyesként lépett pályára a Rudar Velenje otthonában és meg is szerezte a győzelmet Szlovéniában. Viharosan kezdett a bukaresti gárda, az 5. percben pedig meg is szerezte a vezetést Junior Morais fejesével. Ezt követőeb viszont érthetetlenül visszaálltak a románok, igaz, a szlovénok támadásaiban így sem volt sok veszély. A szünet után aztán ismét a FCSB akarata érvényesült, több komoly gólszerzési lehetőséget is kialakított, ezek közül azonban csak Filipe Teixeira tudott gólt szerezni – igaz, nem volt nehéz dolga, csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát.

 


A Budapest Honvéd hazai pályán ugyan 1-0-ra legyőzte a luxemburgi Progrés Niederkornt, de luxemburgiak alaposan ráijesztettek a Honvédra, úgyanis az első percben Grófnak kellett azonnal egy nagyot védenie. Később viszont a kispestiek átvették az irányítást, de fölényük hosszú ideig meddőnek bizonyult. Az idő múlásával veszélyesebbé váltak a Honvéd támadásai, Holender egymás után két ziccert is kihagyott. A szünetig nem változott a játék képe, de gólt nem sikerült szereznie a magyaroknak.
    

A folytatásban is a Honvéd akarata érvényesült, de a kapu előtt ötlettelen volt a játéka, így komoly lehetőségek nem alakultak ki. A luxemburgiak sokat tördelték a játékot apró szabálytalanságokkal, illetve próbálták húzni az időt. A Honvéd egyszerűen nem találta a keményen védekező rivális ellenszerét, sőt a luxemburgiak váratlanul majdnem vezetéshez jutottak, ugyanis egy 22 méteres kapáslövésük a keresztlécen csattant. Az utolsó negyedórára kényszerből a védő Baráth Botondot cserélte be csatárnak Supka Attila vezetőedző, s bár ettől sem lettek hatékonyabbak a kispesti támadások, mégis a saját nevelésű játékos döntötte el a meccset, mert egy szöglet után öt méterről lábbal bevette a luxemburgiak kapuját.


Amint az várható volt, az Újpest komoly, 4-0-ás vereséget szenvedett Sevillában. A hetedik percben Jesús Navas lőtte ki laposan a hosszú sarkot, a hazaiak ezt követően egy sebességi fokozattal rögtön visszavettek a tempóból. A Sevilla azonban így is mezőnyfölényben játszott és helyzeteket alakított ki - Pajovic kétszer bravúrral védett, egyszer pedig szerencséje volt -, de az Újpest nem szorult be a kapuja elé. Sőt, a vendégek igyekeztek akciókat vezetni - különösen Zsótér volt aktív, nagy területet játszott be -, még lehetőségük is adódott. A 31. percben a ziccerben lévő Sarabiát az újpesti 16-oson belül rántotta le Pauljevic. A védőt - hasonlóan a hétvégi bajnokihoz - kiállították, a megítélt büntetőből pedig Ben Yedder növelte a házigazdák előnyét. Az Újpest létszámhátrányban már védekezni kényszerült, a szünet előtt pedig háromra nőtt a különbség, mivel egy ziccerig kijátszott kontra végén Sarabia is betalált.

    

A második félidő sportszerű játékot, de közepes iramot és kevés izgalmat tartogatott. Támadott a Sevilla, de játékosai a befejezéseknél nem koncentráltak eléggé. Az Újpest a szünetben rendezni tudta létszámhátrányos sorait, ami arra volt elég, hogy becsülettel, zártan védekezett, illetve olykor legalább az ellenfél térfeléig felvitte a labdát. A hajrára elfáradt az Újpest, futószalagon érkeztek a sevillai akciók a vendégek kapuja elé, de az eredmény csak a hosszabbításban változott, a mérkőzést Vázquez fejes gólja zárta le.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

 

2. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
• NEM BAJNOKI ÁG

St. Gallen (svájci)–Sarpsborg (norvég) 2–1
FK Zeljeznicar (bosnyák)–Apollon Limassol (ciprusi) 1–2
Partizan Beograd (szerb)–Trakai (litván) 1–0
Atalanta (olasz)–FK Sarajevo (bosnyák) 2–2
Hibernian (skót)–Aszterasz Tripolisz (görög) 3–2
NK Osijek (horvát)–Rangers (skót) 0–1
Szpartak Szubotica (szerb)–Sparta Praha (cseh) 2–0
Dundalk (ír)–AEK Larnaca (ciprusi) 0–0
Aberdeen (skót)–Burnley (angol) 1–1
DAC (szlovák)–Dinamo Minszk (fehérorosz) 1–3
Stjarnan (izlandi)–FC Köbenhavn (dán) 0–2

Kajrat Almati (kazah)–AZ Alkmaar (holland) 2–0
Balzan (máltai)–Slovan Bratislava (szlovák) 2–1
RB Leipzig (német)–Häcken (svéd) 4–0
Hajduk Split (horvát)–Szlavija Szófia (bolgár) 1–0
Rudar Velenje (szlovén)–FCSB (román) 0–2
Csihura Szacshere (grúz)–Maribor (szlovén) 0–0
Hapoel Haifa (izraeli)–FH Hafnarfjördur (izlandi) 1–1
Tobol (kazah)–Pjunik Jereván (örmény) 2–1
Ufa (orosz)–Domzale (szlovén) 0–0
Ventspils (lett)–Bordeaux (francia) 0–1
Viitorul Constanta (román)–Vitesse (holland) 2–2
Djurgarden (svéd)–Mariupol (ukrán) 1–1
CSZKA Szófia (bolgár)–Admira Wacker (osztrák) 3–0
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Radnicski Nis (szerb) 2–0
Zalgiris (litván)–Vaduz (liechtensteini) 1–0
Molde FK (norvég)–KF Laci (albán) 3–0
Jagiellonia Bialystok (lengyel)–Rio Ave (portugál) 1–0
Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)–Lech Poznan (lengyel) 1–1
Dinamo Breszt (fehérorosz)–Atromitosz (görög) 4–3
LASK Linz (osztrák)–Lilleström (norvég) 4–0
Nordsjaelland (dán)–AIK (svéd) 1–0
Genk (belga)–CS Fola Esch (luxemburgi) 5–0
B36 Tórshavn (feröeri)–Besiktas (török) 0–2
Górnik Zabrze (lengyel)–Trencín (szlovák) 0–1 

BAJNOKI ÁG
APOEL (ciprusi)–Flora Tallinn (észt) 5–0
F91 Dudelange (luxemburgi)–Drita (koszovói) 2–1
Torpedo Kutaiszi (grúz)–Víkingur Göta (feröeri) 3–0
Spartaks Jurmala (lett)–La Fiorita (San Marinó-i) 6–0
Zrinjski Mostar (bosnyák)–Valletta FC (máltai) 1–1
The New Saints (walesi)–Lincoln Red Imps (gibraltári) 2–1
FC Santa Coloma (andorrai)–Valur Reykjavík (izlandi) 1–0
Szutjeszka Niksics (montenegrói)–Alaskert (örmény) 0–1
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Crusaders FC (északír) 5–1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: