2016-04-11 17:07:33• hírek • Szatmár.ro

Felbonthatják a koncessziós szerződést a városi strand működtetőjével

Jó ideje vizsgálja már egy bizottság, hogy a strand működtetői mennyire tartják be a várossal kötött koncessziós szerződésben foglaltakat. A vizsgálatot követően a tények azt mutatják, hogy a felvállalt fejlesztéseknek nagy része nem valósult meg, ezért akár fel is lehet bontani a szerződést a strandot működtető céggel.

Működnek a medencék, működik a városi strand. Nagyjából ennyit tartott be a koncessziós szerződésben foglaltakból a pihenőövezetet működtető cég. Erre mutat rá az a bizottsági jelentés, amely a szerződésben foglaltak betartását volt hivatott az elmúlt hónapokban ellenőrizni.

Mint ismeretes, Szatmárnémeti polgármesteri hivatala 2008-ban adta koncesszióba a városi strandot a Vasile Tantas vezette cégnek. Ám akkortól kezdve jó ideig nem történt semmi fejlesztés, 2011 végén, 2012 elején a városi tanács már közel állt hozzá, hogy visszavegye a cégtől a 49 évre koncesszióba adott strandot. Végül a szerződés meghosszabbítása mellett döntöttek. Akkor új határidőt kapott a működtető a szükséges engedélyek beszerzésére, a medencék megnyitására. Kevésre rá pedig meg is kezdődött a strand felújítása, az avasi üzletember cége valószínűleg tartott attól, hogy felbontják velük a szerződést.

A mostani bizottsági vizsgálat rámutat: ugyan Tantas megnyitotta a strandot, működnek a medencék, de rengeteg egyéb fejlesztést hanyagoltak, ami pedig a koncessziós szerződésben benne foglaltatik. A bizottság tagja Maskulik Csaba RMDSZ-es városi tanácsos is, aki a Szatmár.ro-nak elmondta: a szerződésben három időintervallum szerepel. Az elsőben működésbe kellett hozni a medencéket, látogathatóvá tenni a strandot. Ez megvalósult. A másodikban meg kellett volna nyitni a pihenőövezet területén található hotelt, és benne kialakítani a termálvizes kezelőközpontot. A harmadik szakaszban a strand területéhez tartozó, de a Szamos árterületén levő területet kellett volna rendbe hozni, lebontani az illegális építményeket és egy nyári színházat létrehozni. Ráadásul úgy tűnik, hogy a cég több, a strand megfelelő működtetéséhez szükséges engedéllyel sem rendelkezik.

Maskulik Csaba szerint a tények ismeretében fel lehet bontani a szerződést a területet koncesszióba vevő céggel. A keddi rendkívüli városi tanácsülésen szó is lesz a bizottsági elemzésről.

A Portalsm.ro román nyelvű hírportál megkereste az ügyben Vasila Tantast is, a cég tulajdonosát. Szerinte ő betartotta a szerződésben foglaltakat, Dorel Coica polgármester viszont kampányügyet csinál a strandból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: