2010-06-20 07:19:47• hírek • MTI

Nem bírtak tíz ausztrállal a ghánaiak

Az első mérkőzésén győztes ghánai válogatott 1-1-es döntetlent játszott szombaton a találkozó nagy részében emberhátrányban küzdő ausztrálokkal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

Némi meglepetésre a 11. percben, Holman révén az első körben a németektől kiütéses vereséget szenvedett ausztrálok szereztek vezetést, majd Gyan a 25.-ben egyenlített úgy, hogy értékesítette a Kewell kezezése miatt megítélt büntetőt. Utóbbi játékost a bíró kiállította. Az utolsó fordulót szerdán rendezik ebben a négyesben, a ghánaiak a németekkel, az ausztrálok a szerbekkel csapnak össze - a továbbjutás kérdése még teljesen nyílt.

A gyorsan bekapott gól után feléledtek a ghánaiak, és nyomás alá helyezték az ausztrál kaput, amelyet a sokadik helyzet után be is vettek. Az emberhátrányba került rivális a folytatásban mindent elkövetett, hogy ne kerüljön a gólok számát tekintve is hátrányba, s a szünetig ki is húzta, bár az afrikaiak tovább rohamoztak.

A fordulást követően is a ghánai együttes uralta a játékot, többször is csak a remekül védő Schwarzeren múlt, hogy nem változott az állás. Ugyanakkor az ausztrálok sem adták fel a támadás lehetőségét, számos ígéretes lehetőségük volt, de azokat rendre kihagyták. A tíz emberrel küzdő ausztrálok pontszerzése bravúros.

Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 34.812 néző

Ausztrália: Schwarzer - Wilkshire (Rukavytsya, 84.), Neill, Moore, Carney - Emerton, Culina, Valeri, Bresciano (Chipperfield, 66.) - Holman (Kennedy, 68.) - Kewell

Ghána: Kingson - Pantsil, Mensah, Addy, Sarpei - Annan, K-P. Boateng (Amoah, 87.) - Tagoe (Owusu Abeyie, 56.), Asamoah (Muntari, 77.), Ayew - Gyan

Szövetségi kapitányi nyilatkozatok:

Pim Verbeek, az ausztrálok szövetségi kapitánya: "Nagyon nehéz egy órán keresztül tíz emberrel játszani. Ezért büszke vagyok a játékosaimra. Szerbia ellen nyernünk kell, és három vagy négy gólt rúgni, ez rendkívül nehéz lesz."

Milovan Rajevac, a ghánaiak szövetségi kapitánya: "Az eredménnyel elégedett vagyok, négy pontunk van, s készülhetünk Németország ellen. Tudjuk, a német válogatott milyen erős, de mégis kikapott Szerbiától, így minden megtörténhet."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: