2010-06-15 18:29:17• hírek • Kocsis Zoltán

Nem bírtak az elefántokkal a portugálok

Elefántcsontpart valamivel jobban focizott, de gól nem született.

Rangadóval kezdődtek meg a G csoport küzdelmei, bár tekintve, hogy ez egy igazi halálcsoport, a mondat eleji megállapításnak nincs akkora súlya. Ezt sajnos a két csapat, Elefántcsontpart és Portugália a pályán is megerősítették: bár küzdöttek becsülettel, a bemutatott produktum összességében elmaradt a várttól.

A kezdőcsapatok kihirdetésekor választ kaptunk a meccs előtti legizgalmasabb kérdésre: játszhat-e Didier Drogba. Nos, a Chelsea csatára nem volt ott a kezdő tizenegy között, ám a kispadon helyet kapott. A találkozó, amint az lenni szokott, ismerkedéssel kezdődött, amit Ronaldo hatalmas kapufája (lehetett vagy 25 méter, ahonnan lövésre szánta magát) majd Tiené és Tioté csavarása zárt le. Legalábbis ezt lehetett remélni, ám a két gárda ezt követően is csak a minimális kockázatot vállalta fel, így Deco, Ronaldo, Gervinho (fotó) vagy Yaya Touré egy-egy szép megmozdulásán kívül másnak nem örülhettek a nézők. Elefántcsontpart valamivel többet tett az offenzív játékért, ami onnan kezdődött, hogy nagyon agresszíven és szervezetten már a középpályán megpróbáltak labdát szerezni. A labdás embert rendre hárman vették körül, ám ezt követően a lasztit nem tudták úgy megjátszani, hogy abból veszély alakulhasson ki.

A második félidő Kalou lövésével, valamint Liedson illetve Gervinho fejeseivel nyitott, ám az ígéretes kezdés után ismét a mezőnyharc vette át a főszerepet. Az iramra nem lehetett panasz, élénk volt a meccs, hol Elefántcsontpart, hogy Portugália dominált (utóbbi főleg, miután Tiago és Sabrosa beállhatott), de helyzetek továbbra is hiányoztak.

A 66. percben aztán beállt Drogba is, ám mivel ez pont a portugál dominancia időszakába esett, a pályáról nézhette meg Meireles, majd Ronaldo távoli lövéseit, amelyek azonban egyaránt elkerülték Barry kapuját. A meccs csak az utolsó percekben lett igazán izgalmas, ekkor Portugália teljesen kapuja elé szorult, ám sorrendben Drogba, Yaya Touré és Keita sem tudta Eduardo kapuját pontosan megcélozni, így gól nélkül ért véget a találkozó.

Az összecsapás meglepetése Elefántcsontpart teljesen „európai" védekezése védekezése volt, itt egyértelműen meglátszott Sven-Göran Eriksson keze munkája. Elől Gervinho, Dindane és Kalou is lendületesen focizott, ám itt már nem volt akkora az összhang, mint hátul. Cristiano Ronaldót, egy-két megvillanást leszámítva, teljesen hatástalanították és ez meg is látszott a portugálok játékán, akik a meccs nagyobbik részében kénytelen voltak elviselni az afrikai irányítást, de a védelemmel náluk sem voltak komolyabb gondok.

A két gárda továbbjutásában az dönthet, hogy melyik tud pontot rabolni Brazíliától.

Elefántcsontpart - Portugália 0-0
Elefántcsontpart:
Barry - Eboué (Romaric, 89.), K. Touré, Demel, Tiene - Gervinho (Keita, 82.), Zokora, Y. Touré, Tiote -  Kalou (Drogba, 66.), Dindane
Portugália: Eduardo - Ferreira, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao - Pedro Mendes, Raul Meireles (Amorim, 85.), Deco (Tiago, 62.) - C. Ronaldo, Danny (Simao, 55.), Liedson

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: